Predoiu va face plângere penală pe numele miniştrilor Stroe, Mănescu şi Nicolăescu

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat miercuri că va face plângere penală pe numele miniştrilor Radu Stroe, Ramona Mănescu şi Eugen Nicolăescu pentru neglijenţă în serviciu, ei fiind responsabili în opinia sa pentru tragedia produsă în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Predoiu a criticat de asemenea şi prestaţia premierului Victor Ponta, care în seara accidentului a acceptat un interviu televizat.

„Din perspectiva actului guvernamental, toate analizele ne conduc la concluzia că avem un Guvern nu doar incompetent, dar şi asasin. Un Guvern care este responsabil moral de ceea ce s-a întâmplat în orele de după accident. Miniştrii Stroe, Mănescu şi Nicolăescu sunt responsabili morali pentru pierderea vieţilor omeneşti de după accident”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu susţine că ministrul de Interne trebuia să organizeze o celulă de criză, iar ministrul Transporturilor trebuia să coordoneze activitatea Romatsa.

„În primul rând, ministrul Stroe trebuia să organizeze de îndată o celulă de criză la MAI. Dacă acest lucru s-ar fi făcut în timp util echipele s-ar fi coordonat şi nu ar fi apărut disfuncţionalităţi în procesul de coordonare şi de salvare. S-a pierdut timp preţios, timp în care nu se ştie ce făcea domnul ministru Stroe, dar cert este că nu făcea ceea ce îi cerea legea şi atribuţiile sale de ministru de interne, post crucial în Guvernul României. (…) Ministrul Mănescu avea obligaţia să coordoneze ROMATSA, responsabilă pentru salvare în astfel de situaţii. Conduce la minister, tot conform legii, un centru ministerial pentru situaţii de urgenţă. Nu şi-a exercitat aceste atribuţii şi de aceea spun că este un autor moral. Ministrul Nicolăescu ştia de modul în care se desfăşoară aceste operaţiuni de transplant şi nu a făcut nimic. Nu ne vom opri aici, voi formula plângere penală împotriva miniştrilor pentru neglijenţă în serviciu, pentru că cineva trebuie să plătească dacă s-a încălcat legea. Eu cred că s-a încălcat legea”, a spus Predoiu.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL, premierul trebuia să îi demită pe miniştrii incompetenţi.

„Domnul Ponta stătea liniştit şi dădea interviuri la tv în timp ce oamenii mureau (…) Domnul Ponta se dovedeşte din nou lider slab, trebuie să demită tot ce este sub el care s-a făcut responsabil de accident. (…) Vine azi şi ne propune praf în ochi, înfiinţarea unui comitet pentru situaţii de urgenţă şi îl informăm că există un astfel de comitet, există o Lege 28/2004 privind managementul situaţiilor de urgenţă şi o HG 386/2006 şi domnul Ponta vine să ne prezinte ceva ce există deja, mă mir că nu vine să ne propună să îşi înfiinţeze un guvern, că nu ştie că el conduce un guvern”, a adăugat Predoiu.

El a mai spus că au fost înregistrate „bâlbe” ale miniştrilor români şi la evenimentele din Muntenegru şi Algeria, în timp ce premierul din Muntenegru conducea operaţiuni de salvare a unor români.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi şi-a exprimat speranţa că răniţii se vor recupera rapid. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata