Preşedintele a promulgat legile salarizării unice şi reorganizării agentiilor

Presedintele Traian Basescu semnat joi (5 noiembrie 2009) decretele privind promulgarea legilor referitoare la reorganizarea agentiilor si la salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Departamentul pentru Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale a anuntat ca seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, precum si decretul pentru promulgarea Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Seful statului anuntase miercuri (4 noiembrie 2009) seara ca, in cursul zilei de joi, va promulga cele doua legi dupa ce fusesera validate de Curtea Constitutionala. “Intentia mea e sa le promulg chiar in conditiile in care se va constata ca sunt necesare unele imbunatatiri”, preciza Traian Basescu.   a României a decis, miercuri, ca sunt constitutionale cele doua legi asumate de Executiv in sedinta comuna a celor doua Camere din data de 15 septembrie.

Judecatorii Curtii au respins astfel sesizarea formulata de PNL si UDMR privind neconstitutionalitatea legii de restructurare a agentiilor din subordinea Guvernului, precum si sesizarea formulata de PNL privind neconstitutionalitatea legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata