Primăria Iaşi raportează realizari fantomă la proiectul Civitas

Mai multe componente ale programului Civitas-Archimedes merg cu frana trasa la Iasi. Licitatia pentru sistemul de ticketing, care nu poate fi adjudecata de mai bine de un an, pista de biciclisti inexistenta inca si intarzierile mari in cazul unor componente demarate reprezintă bilantul unui an si jumatate de derulare a proiectului.

Cu aceste „realizari” se vor prezenta edilii Iaşului la al patrulea consortiu meeting, organizat in Cehia, la Usti nad Laben, intre 5 si 7 mai. Legislatia greoaie si firmele care au contestat licitatiile constituie principalele motive invocate de reprezentanţii municipalităţii pentru intarzierile inregistrate la proiecte.

„Sunt intarzieri acceptate de catre reprezentantii europeni, asta pentru ca au constatat ca legislatia in domeniul achizitiilor publice de la noi difera foarte mult fata de a lor, in sensul ca este mult mai permisiva in cazul unor contestatii depuse de catre firme”, a declarat Ninel Berneaga, managerul de diseminare a proiectului Civitas-Archimedes la Iasi.

Citeste si:  Cel mai mare spital privat din România se deschide la Iaşi, în luna iunie

(sursa: Flacăra Iaşului)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner