Primarul Vanghelie, amendat cu 55.000 lei pentru neaplicarea legilor fondului funciar

18

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaie, l-a amendat cu 55.000 lei pe primarul sectorului 5, Dan Marian Vanghelie, deoarece în timpul unui control efectuat la Primărie era absent şi pentru că a refuzat de mai multe ori să pună la dispoziţia comisiei de control documentele şi informaţiile solicitate.

Potrivit prefectului, edilul sectorului 5 este singurul dintre cei şase primari de sector care nu a înfiinţat subcomisia locală de fond funciar la nivelul administraţiei locale al cărei preşedinte este, conform legislaţiei în vigoare. În sectorul 5 au fost emise în 2009 numai trei titluri de proprietate.

„Vom efectua aceste controale în toate sectoarele Capitalei, întrucât dreptul la proprietate al cetăţenilor Bucureştiului este un drept fundamental, iar neaplicarea acestor prevederi într-un întreg sector este un abuz. La finalizarea controalelor vom avea o imagine de ansamblu privind stadiul aplicării prevederilor legilor fondului funciar în Capitală” – afirmă prefectul municipiului Bucureşti, Mihai Cristian Atănăsoaei, într-un comunicat de presă.

Prefectul a demarat o acţiune de control privind modul în care se aplică prevederile legilor fondului funciar în sectoarele Capitalei. În acest scop, au fost constituite comisii mixte formate din specialişti ai Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti şi ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

În perioada 15 – 22 martie s-a efectuat controlul asupra activităţii subcomisiilor locale de fond funciar din sectoarele 1, 4, 5 şi 6, urmând ca sectoarele 2 şi 3 să fie verificate în cursul acestei săptămâni. La verificări s-a făcut o analiză a stadiului soluţionării cererilor de stabilire a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, precum şi modului în care membrii subcomisiilor respectă prevederile legale în materie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata