Probleme grele la declararea accidentelor uşoare

– Şoferii implicaţi în tamponări uşoare nu se mai duc împreună la secţiile de poliţie, ci la companiile de asigurare. Cauza: nu ştiu să completeze formularele de constatare amiabilă.

.
Procedura de soluţionarea amiabilă a accidentelor fără victime între două autovehicule a demarat într-un stil autentic românesc: şoferii au înlocuit vizitele la Poliţie cu cele la companiile de asigurare la care au încheiat poliţele.

Aceasta deoarece nu ştiu cum se aplică exact procedura de constatare amiabilă şi nici cum să completeze formularele tipizate, puse la dispoziţie de asigurători.

„Acum se prezintă la noi precum la Poliţie: vin ambii şoferi, cu formularul de constatare necompletat şi încep să întrebe: «aici ce scriu»?“, povesteşte Mădălin Roşu, şeful serviciului Managementul Daunelor de la Generali, despre primele zile de aplicare a procedurii de constatare amiabilă.

Şoferii care cad de acord să aplice constatarea amiabilă nu sunt obligaţi să meargă împreună la companiile de asigurare. Trebuie doar să completeze formularul, urmând ca acesta să fie depus la asigurător în momentul solicitării despăgubirii.

Completarea formularului de către şoferi nu înseamnă recunoaşterea vinovăţiei, ci numai descrierea modului şi a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Inspectorii de daune ai asigurătorilor urmează să stabilească ulterior, pe baza informaţiilor completate în formular, care dintre cei doi şoferi a fost vinovat. Consecinţa: pe poliţa RCA deţinută de proprietarul vinovat va fi reparată maşina şoferului nevinovat.

Integral în Capital

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata