Proceduri simplificate pentru valorificarea terenurilor cotă indiviză

Plenul Senatului a aprobat joi (8 aprilie 2010) un proiect legislativ ce vizează simplificarea procedurilor de valorificare a terenurilor cotă indiviză pentru care a fost sau urmează să fie emis certificat de atestare a dreptului de proprietate, fără a fi necesară majorarea prealabilă a capitalului social, urmată de valorificarea acţiunilor rezultate.

Potrivit iniţiatorilor propunerii legislative de modificare şi completare a OUG 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, aceste proceduri simplificate sunt de natură să determine sporirea ‘cu sume importante’ a bugetelor autorităţilor publice implicate. În favoarea modificării Ordonanţei s-au exprimat 45 de senatori, şase votând împotrivă, iar trei abţinându-se de la vot. Legea este ordinară.

Comisia pentru privatizare din Senat a întocmit un raport favorabil, cu amendamente. Potrivit modificărilor aduse Ordonanţei, ‘terenurile deţinute în cotă parte indiviză de către societăţile comerciale foste societăţi cu capital de stat privatizate sau succesorii în drepturi ale acestora, care până în prezent au obţinut certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra acestor terenuri dau nu au introdus valoarea acestora în capital social vor fi evaluate conform HG nr. 834/1991, urmând ca valoarea de piaţă stabilită pe baza raportului de evaluare să fie achitată către instituţiile publice implicare, cu titlul de despăgubire’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata