Profesorii doresc menţinerea titularizării în sistem

17

Menţinerea titularizării în sistem a fost principala temă abordată,miercuri (7 aprilie 2010) , de reprezentanţii sindicatelor din educaţie în cadrul discuţiei cu secretarii de stat din cadrul MECTS, Oana Badea şi Cătălin Baba.

„Noi susţinem titularizarea în sistem, în timp ce MECTS susţine titularizarea la unităţile şcolare, ceea ce ar da instabilitate atât sistemului, cât şi cadrelor didactice. În opinia noastră, titularizarea în sistem oferă o stabilitate în educaţie. Obiectivul nostru principal este menţinerea titularizării în sistem”, a declarat secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Potrivit acestuia în cazul în care proiectul de lege al MECTS s-ar adopta în forma actuală propusă de minister, cele aproximativ 170.000 de cadre didactice titulare ar putea să fie disponibilizate în urma evaluărilor. Alte probleme ridicate de sindicalişti se referă la trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, aceştia fiind nemulţumiţi de această prevedere, la finanţarea per elev şi la componenţa Consiliilor de administraţie ale unităţilor şcolare.
„Ne preocupă componenţa Consiliului de administraţie şi componenţa acestuia în condiţiile în care, în anumite situaţii, preşedintele CA preia prerogativele directorilor de unităţi şcolare”, a precizat Liviu Pop.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata