Profesorii doresc menţinerea titularizării în sistem

Menţinerea titularizării în sistem a fost principala temă abordată,miercuri (7 aprilie 2010) , de reprezentanţii sindicatelor din educaţie în cadrul discuţiei cu secretarii de stat din cadrul MECTS, Oana Badea şi Cătălin Baba.

„Noi susţinem titularizarea în sistem, în timp ce MECTS susţine titularizarea la unităţile şcolare, ceea ce ar da instabilitate atât sistemului, cât şi cadrelor didactice. În opinia noastră, titularizarea în sistem oferă o stabilitate în educaţie. Obiectivul nostru principal este menţinerea titularizării în sistem”, a declarat secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Potrivit acestuia în cazul în care proiectul de lege al MECTS s-ar adopta în forma actuală propusă de minister, cele aproximativ 170.000 de cadre didactice titulare ar putea să fie disponibilizate în urma evaluărilor. Alte probleme ridicate de sindicalişti se referă la trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, aceştia fiind nemulţumiţi de această prevedere, la finanţarea per elev şi la componenţa Consiliilor de administraţie ale unităţilor şcolare.
„Ne preocupă componenţa Consiliului de administraţie şi componenţa acestuia în condiţiile în care, în anumite situaţii, preşedintele CA preia prerogativele directorilor de unităţi şcolare”, a precizat Liviu Pop.

Citește și
2 Comentarii
  1. oliva spune

    Normal ca sustineti titularizarea ptr.-ca atatia s-au titularizat fara sa dea macar un examen in viata pe baza de dosare….pe baza de pile…,hai lasati-ne,mergeti la concurs si voi daca nu va e frica si sunteti competenti…

  2. Iulia Guillot spune

    Dra sau Dna Oliva,
    Cred ca faceti unele confuzii sau sunteti in necunostinta de situatie, caz in care ar trebui sa va informati inainte de a lasa comentarii nefondate… Conform legii inca in vigoare, titularizarea este posibila DOAR pe baza unui examen, examen care isi va shimba forma sau va fi inlocuit cu o alta forma de evaluare daca propunerea curenta de lege se aproba… Nu de examene le este frica profesorilor ci de corectitudinea evaluatorilor… Anularea examenului la nivel national va inlesni cu siguranta „parghiile” locale, favorizand promovarea pe baza de „simpatii” si mai putin de competenta… Am 29 de ani, am dat 2 examene de titularizare pana in prezent pe care le-am luat cu a 4-a si respectiv a 2-a nota pe judet si in prezent nu mai lucrez in sistemul educational deoarece mi-am dat demisia, avand in vedere involutia lucrurilor in sistem… Cred ca „teoria formelor fara fond” spune tot… O zi buna…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata