Profesorii vor şi grevă, şi banii pentru Bac

– Examenul de maturitate se va desfăşura azi în toată ţara, o parte dintre dascăli acceptând să renunţe la proteste în schimbul banilor oferiţi de minister.

.
Elevii de clasa a XII-a vor susţine, astăzi, proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină a Bacalaureatului, în timp ce mare parte dintre colegii lor de la clase le mai mici se vor bucura de o zi de vacanţă. Asta, pentru că majoritatea dascălilor intră în grevă generală pe termen nelimitat, urmând ca aceia care au acceptat, totuşi, să intre la examen pentru a supraveghea elevii să li se alăture de mâine, relatează Evenimentul Zilei.

Şi la grevă, şi cu buzunarele mai pline

„Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale în cele 1.419 centre de examen din ţară. Inspectorii generali şcolari au raportat că toate dificultăţile din ultimele zile au fost rezolvate (…) Toţi profesorii care doresc să participe la grevă au fost înlocuiţi, astfel că ei pot să-şi exercite dreptul legal de a participa la protest”, a anunţat, ieri, ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

E drept că o parte dintre inspectori au fost nevoiţi să-i înlocuiască pe dascălii de specialitate chiar şi cu angajaţi din rândul personalului auxiliar – bibliotecari sau laboranţi – pentru ca Bacul să nu fie afectat.

Au fost însă doar câteva situaţii de acest gen, deoarece mare parte dintre profesorii de limbi străine au acceptat să participe la examen şi să-şi amâne cu o zi participarea la grevă.

Motivul: reprezentanţii Ministerului Educaţiei le-au promis sume cuprinse între 275 şi 600 de lei pentru a intra în sălile de examen, deşi supraveghetorii de la probele anterioare – cea de competenţe lingvistice în limba română şi cea de competenţe digitale – nu au primit niciun leu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata