Proiecte de 170 milioane lei pe masa consilierilor ieşeni

Pe lista inaintata Consiliului Local Iaşi, pentru sedinta de plen a lunii mai 2010, se afla proiecte de investiţii în valoare totală de 170 milioane lei. Acestea vizeaza, în principal, asa-numitele axe „est – vest” si „culturala”.

Unul dintre proiecte este estimat la 87,1 milioane lei si presupune reabilitarea totala a strazii Pacurari, a Bulevardului Independentei si a strazii Elena Doamna. Proiectul prevede si amenajarea unui pasaj subteran rutier care sa lege strada Pacurari de Bulevardul Independentei.

Pe strada Elena Doamna urmeaza sa fie modernizata si linia de tramvai. Al doilea proiect presupune modernizarea a 16 strazi si bulevarde din zona centrala, investitiile fiind estimate la 84,7 milioane lei.

Banii vor fi utilizati pentru reabilitarea a 17,6 kilometri de strazi cu o suprafata de peste 150.000 mp, modernizarea a aproape 85.000 mp de trotuare, amenajarea de piste pentru biciclisti cu o suprafata de 6.600 mp, amenajarea a aproape doua hectare de spatii verzi si reabilitarea a 3,5 kilometri de cale simpla de rulare de pe strada Muzicescu si de la Triumf pina la rond Agronomie. Un alt proiect de pe ordinea de zi presupune reabilitarea a 123 de locuri de joaca pentru copii. Lucrarile sint estimate la 21,8 milioane lei, cu tot cu TVA.

(sursa: Ziarul de Iaşi)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata