PSD pregăteşte proteste şi mitinguri la nivel naţional de 1 Mai

Social-democraţii pregătesc, pentru data de 1 Mai, proteste sociale la nivel naţional, pentru a ”demonstra forţa organizaţiilor judeţene ale PSD”, se arată într-un document intern al formaţiunii, aflat pe ordinea de zi a Comitetului Executiv Naţional şi transmis de surse din partid.

Potrivit documentului, în contextul protestelor sociale şi al accentuării problemelor economice, ”PSD are obligaţia de a arăta că tratează cu deosebită importanţă ziua de 1 Mai”.

”Principalul partener al PSD în această zi va fi mişcarea sindicală. Împreună cu sindicatele, ziua de 1 Mai va fi marcată de mitinguri şi mesaje politice. Elementul central este legat de semnificaţia iniţială a sărbătorii, respectiv marcarea câştigării dreptului de muncă (ziua garantă de muncă de 8 ore).

Aceasta înseamnă renunţarea la atitudinea festivistă în favoarea celei grave, alături de concentrarea resurselor umane şi materiale ale partidului pentru organizarea de astfel de evenimente”, se precizează în materialul intern al PSD.

Social-democraţii vor ca mesajul principal al acţiunii să fie ”PSD luptă pentru dreptul românilor la muncă, împotriva şomajului şi împotriva Guvernului care transferă costurile crizei economice pe umerii oamenilor simpli”.

”PSD cere demisia acestui Guvern şi reafimarea ca priorităţi a apărării drepturilor celor mulţi, a creării şi protejării locurilor de muncă şi a susţinerii celor slabi în această perioadă dificilă”, se mai arată în text.

Până sâmbătă, 17 aprilie, fiecare organizaţie trebuie să trimită către secretariatul general al PSD datele de contact ale celor responsabili de organizarea unor astfel de evenimente. Totodată, până la 20 aprilie, organizaţiile trebuie să realizeze un calendar comun de acţiuni de protest împreună cu structurile sindicale judeţene, care va fi transmis către cabinetul preşedintelui formaţiunii.

În document se mai menţionează că baza logistică necesară se va stabili de comun acord cu Secretariatul general al PSD, aici fiind vorba despre oameni care să asigure filmarea şi fotografierea evenimentelor, amenajarea unei scene, staţii de amplificare, realizarea de steaguri, bannere, dar şi tipărirea unor materiale de promovare, după conceptul central.

Potrivit planului stabilit de conducerea PSD, liderii locali trebuie să organizeze conferinţe de presă, împreună cu liderii sindicali de la nivel teritorial, în care să fie transmise mesaje de solidarizare cu oamenii care au fost afectaţi de criză şi în care să se ceară Guvernului să protejeze locurile de muncă importante din educaţie, sănătate, precum şi pe cele din mediul privat.

”Pentru aceste conferinţe de presă se va primi de la centru un punctaj detaliat de mesaje până la finalul acestei săptămâni. Acest punctaj va cuprinde mesaje obligatorii de atins alături de cele cu semnificaţie importantă la nivel local”, se mai spune în document.

Mitingurile trebuie organizate într-o piaţă centrală din oraşele respective şi vor fi însoţite sau nu de un marş de protest în faţa prefecturilor.

”La acestea se va aborda o atitudine serioasă, gravă, dinamică, marcată de importanţa momentului şi de semnificaţia socială gravă a situaţiei. Se vor organiza scene, în fiecare locaţie, pentru a permite liderilor locali să transmită mesaje celor prezenţi. Se va difuza, la fiecare miting, imnul partidului (Hora Unirii)”, se mai spune în textul intern al PSD.

Fluturaşii vor fi realizaţi după modelul venit de la centrul formaţiunii şi vor conţine news-letter-uri de partid şi mesaje ale liderului Victor Ponta, urmând să ajungă în posesia liderilor locali până cel târziu la 26 aprilie.

Nici mediatizarea evenimentului nu este omisă, fiecare lider de organizaţie fiind îndrumat să participe, împreună cu lideri sindicali, atât pe 1 Mai, cât şi pe 2 mai, la cât mai multe emisiuni locale.

Citește și
1 Comentariu
  1. delkin spune

    Un singur cuvant: PENIBIL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata