Radu Berceanu: Deszăpezirea drumurilor a costat aproximativ 80 de milioane de euro

Deszăpezirea drumurilor a costat anul acesta aproape de 4 ori mai mult faţă de un an cu o iarnă mai blândă, a declarat marţi (9 februarie 2010) la Senat, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu.

El a precizat că, din estimările sale, din noiembrie şi până acum s-au cheltuit aproximativ 80 de milioane de euro. „Nu am făcut un total, m-am uitat la cantităţile de produse, de sare, dar şi la servicii – pentru că avem contracte multianuale cu anumite firme care prestează serviciile pe care le cerem noi – vara taie arbori, iarna deszăpezesc, la nişte tarife cuprinse în contract”, a precizat Berceanu.

Potrivit acestuia, aceste sume sunt cuprinse în bugetul ministerului şi, „din moment ce s-a cheltuit mai mult pe întreţinerea de iarnă, vom avea sume mai restrânse pentru cea de vară, dacă nu se vor găsi alte soluţii, care momentan nu se întrevăd – rectificări bugetare, încasări mai bune”.
În ceea ce priveşte eventuale sancţiuni aplicate, ministrul Transporturilor a afirmat că nu au existat cazuri care să ţină de proasta organizare a activităţii sau de persoane care nu şi-au făcut treaba „pentru că au preferat să stea la căldurică”.

„La ora actuală, nu există astfel de cazuri, şi nu neapărat demiţând o persoană sau alta vom avea bani mai mulţi şi vom putea face acţiuni mai multe. Felul în care a evoluat vremea şi posibilităţile noastre în comparaţie cu aceasta au dus la această situaţie”, a spus Radu Berceanu. El a replicat celor care i-au reproşat că nu fost văzut la deszăpeziri, arătând că rolul unui ministru nu este acela „de a da pe la televizor şi să pară preocupat”.

„Dacă crede cineva că e foarte important să-mi pun căciulă de iarnă şi să o iau prin nămeţi, să existe o mulţumire generalizată, pot să fac şi aşa ceva. Dar adevăratele lucruri pe care trebuie să le facă un ministru nu sunt să se dea pe la televizor să se dea preocupat, ci să rezolve problemele de fond – legate de finanţare, organizare, pe care nu le pot face ceilalţi (…)”, a precizat Berceanu. Ministrul Radu Berceanu participă marţi, la o întâlnire privind probleme legislative, cu grupul senatorial al PD-L.

Citește și
1 Comentariu
  1. dayonara spune

    Un nenorocit! Un escroc ordinar! Ia pe lumea ailalta tot ce fura?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata