Radu Mazăre, anchetat de DNA într-un nou dosar privind retrocedări de terenuri

Primarul Radu Mazăre este audiat la această oră de procurori la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, el declarând înainte de a intra în sediul instituţiei că este vorba de un nou dosar penal în este anchetat în cazul retrocedării a două terenuri de 300 şi respectiv 100 metri pătraţi prin compensare.

Mazăre a mai precizat că nu există nicio plângere la DNA din partea respectivilor cetăţenii, procurorii autosesizându-se în acest caz.

El a ieşit din sediul DNA după cel mult cinci minute şi a declarat că a fost chemat pentru a fi înştiinţat că a început urmărirea penală împotriva lui pentru abuz în serviciu privind retrocedarea celor două terenuri.

Totodată, Mazăre a spus că în zilele următoare le va prezenta procurorilor anticorupţie un memoriu pentru a răspunde la solicitările procurorilor privind ancheta în acest caz.

Mazăre mai este vizat de un dosar DNA pentru retrocedări ilegale de terenuri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti stabilind la şedinţa de marţi, 4 februarie, un nou termen pentru 1 aprilie.

La termenul de marţi al procesului, procurorul de şedinţă le-a cerut judecătorilor să nu mai fie efectuată o expertiză, aşa cum se stabilise anterior, privind evaluarea terenurilor retrocedate de Primăria Constanţa, susţinând că obiectivele acestei expertize nu au fost stabilite de instanţă, ci de către inculpaţi.
Instanţa a dispus şi trimiterea unei adrese către Ministerul Mediului pentru a se identifica regimul juridic al plajelor aferente municipiului Constanţa şi staţiunii Mamaia din 1998 până în prezent.

La finalul şedinţei de judecată, Radu Mazăre a spus că atitudinea procurorului este „o bagabonţeală”.”Este o bagabonţeală. Adică să vii şi să soliciţi în instanţă să nu se mai efectueze expertizele, când instanţa a aprobat acest lucru. Când tu nu ai făcut o expertiză şi să vrei să mă judeci pe mine, că nu mă judecă pentru mită, nu mă judecă pentru corupţie, mă judecă pentru subevaluări, şi să nu permiţi să aflăm adevărul. Să vii să spui că nu este nevoie, este o bagabonţeală”, a declarat Mazăre.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.
Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcţionari din Primăria Constanţa, funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară

Constanţa (OCPI), mandatari, notari publici, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care şi Cristian Borcea), interpuşi cumpărători de terenuri şi un evaluator agreat de Primăria Constanţa, acuzaţi de procurori de săvârşirea de infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie sau de complicitate sau instigare la aceste infracţiuni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata