Raiffeisen a închis 20 de unităţi şi a renunţat la 200 de angajaţi

– Raiffeisen Bank, una dintre primele zece banci de pe piata, a trecut la restructurarea retelei teritoriale in primul trimestru, inchizand 20 de unitati specializate in vanzarea de credite ipotecare, si si-a redus mai departe personalul, care s-a diminuat cu aproape 200 de angajati.

.
In pofida crizei, banca mentinuse anul trecut numarul punctelor de distributie, insa caderea cererii pentru credite ipotecare si interesul modest al Raiffeisen pentru programul „Prima casa” au condus la lichidarea agentiilor „Casa ta” dedicate creditelor imobiliare, informează Ziarul Financiar.

Tendinta de ajustare a personalului a fost vizibila pe parcursul anului trecut si s-a accentuat in primul trimestru din 2010: circa 200 de posturi au disparut din schema. De la inceputul lui 2009, Raiffeisen si-a redus numarul de angajati cu 860, pana la aproape 6.000. Reprezentantii bancii vorbesc despre „plecari de personal”.

„Banca a continuat in primul trimestru initiativele de imbunatatire a activitatilor sale si a facut eforturi sa compenseze plecarile de personal prin eficientizarea fluxurilor si proceselor bancare. Astfel, personalul care a parasit banca a fost inlocuit partial si selectiv”, a comentat Bogdan Popa, directorul financiar al Raiffeisen Bank.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata