Recurs respins la Constanţa în cazul arestării preventive a lui Sergiu Băhăian

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins miercuri (10 februarie 2010) recursul formulat de Sergiu Băhăian împotriva arestării sale preventive pentru instigare la omor, măsură luată la începutul acestei săptămâni de magistraţii Tribunalului Constanţa. Decizia de respingere a recursului este definitivă.

Pe 8 februarie, instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele lui Sergiu Băhăian, pentru instigare la omor calificat şi instigare la omor deosebit de grav, în cazul uciderii a două persoane, constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Judecarea propunerii de arestare preventivă, formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, s-a făcut după ce vinerea trecută ea fusese amânată în urma cererii formulate de avocatul numit din oficiu pentru a putea studia dosarul, după ce apărătorul angajat de Băhăian a refuzat să îl reprezinte în instanţă.

Citeste si:  Piedone: Îmi asum greşeala de a demisiona prea târziu

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, arestat preventiv luna trecută, în judeţul Ialomiţa, pentru infracţiuni economice, a fost adus, săptămâna trecută, la Constanţa, fiind anchetat pentru instigare la omor, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi înşelăciune. El este suspectat că a comandat omorârea a patru persoane ce fuseseră racolate într-un grup specializat în fraude economice, după ce doi membri ai grupului infracţional – Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş – arestaţi preventiv, au recunoscut că au omorât patru bărbaţi şi susţin că au comis crimele la comanda acestuia.

Potrivit şefului DIICOT Constanţa, Laurenţiu Bratosin, în urma audierilor de miercuri şi joi, procurorul de caz a propus arestarea preventivă a lui Băhăian, fiind acuzat de instigare la omor în cazul uciderii a două dintre victime, constituirea de grup infracţional şi înşelăciune cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

Citeste si:  Kelemen Hunor: UDMR intră la guvernare şi va avea două ministere şi o funcţie de vicepremier
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner