Reduceri de până la 30% la Târgul Internaţional de Carte Librex

– În perioada 18-23 mai, la Sala Polivalentă din Iaşi va avea loc cea de-a  XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Librex, eveniment care, ca în fiecare an, îşi propune să promoveze şi să stimuleze adevărata valoare culturală, să aducă mai aproape autorii de carte de edituri şi de publicul cititor.

.

La ediţia din acest an a Librex sunt aşteptaţi 114 participanţi, dintre care 91 edituri, 17 importatori şi distribuitori de carte, producători şi distribuitori de articole de papetărie, birotică, jucării pentru copii şi muzică, precum şi şase muzee, reviste şi asociaţii culturale.

Cele cinci zile ale Târgului vor fi pline de evenimente culturale, întâlniri cu autorii, iar iubitorii de carte vor avea posibilitatea de a studia o bogată ofertă editorială. De asemenea, şi cei mici vor putea descoperi universul minunat al cărţilor, într-o secţiune dedicată special acestui segment de public.

Totodată, Târgul Internaţional de Carte Librex 2010 oferă bibliotecilor, şcolilor, liceelor şi universităţilor posibilitatea de a se documenta, de a achiziţiona sau a comanda lucrările de interes specific. Important, pentru toate categoriile de public, este că preţurile practicate de participanţii la eveniment sunt mult reduse faţă de cele din librării, discount-urile ajungând şi până la 30%.

Nu în ultimul rând, organizatorii promit că ediţia din acest an a Târgului de Carte va fi un eveniment cultural deosebit, cu concerte folk şi recitaluri de poezie. De asemenea, pe toată perioada Târgului, vor avea loc lansări de carte la care vor fi prezenţi şi autorii, o parte dintre aceştia fiind ieşeni.

Organizatorii evenimentului afirmă că la această ediţie a Târgului vor fi lansate 53 de titluri noi, un număr record de noi apariţii editoriale având în vedere şi perioada de criză care afectează inclusiv domeniul cultural.

Unul dintre elementele de noutate ale celei de-a XVIII-a ediţii a Târgului constă în lansarea a două proiecte editoriale importante.

Primul dintre acestea, Proiectul Infocarte, reprezintă o premieră pentru România şi este realizat după modelul internaţional Books in Print. Editurile, criticii de artă, dar şi publicul larg vor avea la dispoziţie un Catalog al cărţilor disponibile, realizat prin intermediul acestui proiect.

Cel de-al doilea proiect, Copyro, reprezintă un program de susţinere financiară a literaturii române contemporane. Prin intermediul acestei iniţiative a fost deja finanţată apariţia a 23 de cărti în acest an.

Cea de-a a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Librex debutează miercuri, 19 mai, expoziţia fiind deschisă publicului larg până duminică, 23 mai, în intervalul orar 10.00-19.30. Sâmbătă, 22 mai, programul se va prelungi până la ora 20.30, în ziua respectivă urmând a avea loc mai multe evenimente culturale, un recital folk, dar şi decernarea premiilor Librex şi Festivitatea de premiere a editurilor participante. Târgul de Carte îşi va închide porţile duminică, 23 mai, la ora 14.00.

Organizatorii ediţiei din acest an a evenimentului sunt societatea Sedcom Libris SA Iaşi, Primăria municipiului Iaşi şi Organizaţia Patronală AGORA a Societăţilor pentru Difuzarea Tipăriturilor şi a altor Bunuri Culturale din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata