România a obţinut 99 de medalii la Europeanul de karate WUKF

România a obținut 99 de medalii (41 aur, 23 argint, 20 bronz și 15 pentru locul 4) la a șasea ediție a Campionatul European de karate organizat de către WUKF (World Union of Karate-do Federations), care s-a terminat duminică seara la Palatul Sporturilor din Verona (Italia).

Cu acest palmares, Federația Română de Karate WKC a ocupat primul loc la federații și poziția secundă pe națiuni, unde s-a impus Italia, care a prezentat în concurs mai multe federații de karate.

Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC și președinte al WUKF, a spus : ”Ne-am menținut poziția la federații. Mă gândeam că nu vom reuși primul loc la țări, pentru că au fost foarte mulți sportivi din Italia, țara gazdă a competiției. A fost o ediție foarte aglomerată, multă lume, prea multe persoane pentru o sală ca aceea a sporturilor din Verona. Ediția precedentă a avut aproape tot atâția participanți, dar a fost într-o sală de două ori mai mare ca în Italia. Dar, a ieșit totul bine până la final”.

De remarcat că Eva Kerekeș (Politehnica Cluj-Napoca) a reușit să câștige patru titluri la seniori kata individual, kumite shobu ippon pe echipe, kumite shobu ippon pe echipe rotativ și la veterani kumite shobu ippon, concursul open.

”Sunt foarte fericită, nu este puțin lucru să fie cântat de patru ori imnul național al României, într-un Campionat European”, a spus Eva Kerekeș.

Printre românii de pe primul loc s-au aflat și cadeții (15-17 ani) care au câștigat la kumite pe echipe shobu sanbon, dar și la echipe rotativ: Răzvan Ținca, Vlad Dumitru, Radu Popescu și Mihai Vezure.

”Meciul meu a fost tensionat, adversarul italian a avut mereu publicul în spate. Chiar dacă în timpul luptei el a fost nesportiv, am reușit să mă impun”, a spus Radu Popescu.

Vlad Dumitru a arătat: ”A fost un meci destul de dificil. Mă bucur că toți din echipa noastră au avut victorii. Sunt mulțumit de această evoluție. Am ales acest sport pentru că te disciplinează și te ajută să te concentrezi”.

Răzvan Ținca a precizat: ‘‘A fost un meci greu pentru mine. Am venit după o accidentare care m-a ținut departe de tatami. Am avut ambiția să câștig și a fost bine până la urmă”.

Președintele Federației de Karate și Arte Marțiale din Italia, Flaminio Cabrini, care a organizat competiția de la Verona, i-a înmânat într-un cadru solemn lui Pawel Bombolewski, președintele Asociației Naționale de Karate Bushikan din Polonia, steagul WUKF. În perioada 15-19 octombrie 2014, la Szczecin va avea loc ediția cu numărul cinci a Campionatului Mondial WUKF.

”Așteptăm cu mare interes competiția de la Szczecin. Vreau să remarc în primul rând valoarea sportivilor din România, care sunt mai buni valoric în comparație cu polonezii. Subliniez și calitățile domnului Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC și președinte al WUKF. La solicitările mele și ale altor conducători de organizații naționale de karate din alte state a dat mereu soluția cu profesionalism. Trăiește pentru marea sa pasiune — karate”, a declarat Pawel Bombolewski .

La a șasea ediție a Campionatul European de la Verona au participat aproape 1.600 de sportivi din 27 de țări cu 44 de federații. Dintre cei 120 sportivi români deplasați în Italia, unii au fost susținuți de FRK WKC și alții de cluburi și sponsori. Finanțarea acestora a fost parțial susținută din bugetul alocat de Ministerul Tineretului și Sportului și din venituri proprii ale FRK WKC (sponsorizări). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata