Salariile angajaţilor companiilor la care statul este acţionar, modificate prin HG

Salariile angajaţilor companiilor la care statul este acţionar majoritar sau minoritar vor fi şi ele supuse unor măsuri de reducere, însă acestea vor fi aplicate prin hotărâre de Guvern şi nu pe baza legii pe care Executivul îşi va asuma răspunderea.

„Salariile angajaţilor companiilor la care statul este acţionar nu sunt prevăzute în acordul cu FMI. Ele se vor reevalua prin discutarea în Guvern a bugetului fiecărei companii şi a proiectelor de ajustare a veniturilor salariale.

Pentru punerea în aplicare a acordului cu FMI aveam această lege (legea privind restabilirea echilibrului bugetar – n.r.) şi ea va fi redactată, în privinţa celorlalte societăţi, nu ne trebuie lege, ne trebuie hotărâre de Guvern, de reevaluare a bugetelor companiilor”, a explicat miercuri premierul Emil Boc, la finalul reuniunii coaliţiei guvernamentale.

El a precizat că bugetele companiilor respective vor fi reevaluate în Guvern, după care se va stabili politica de cheltuieli de personal. „Să nu vă imaginaţi că în companiile de stat care au profit salariile vor rămâne la fel. (…) Companiile care au resurse nu vor scăpa de această ajustare”, a spus Boc.

Premierul a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe două proiecte de lege, unul referitor la restabilirea echilibrului bugetar şi celălalt proiect pentru stabilirea de măsuri în domeniul pensiilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata