Salonul Inventika şi Salonul Cercetării se vor desfăşura în luna octombrie

Salonul Cercetării şi Expoziţia Internaţională de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi – Inventika se vor defăşura în perioada 6-9 octombrie în cadrul Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti, Complexul Expoziţional ROMEXPO.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul ANCS, manifestarea oferă participanţilor prilejul de a-şi promova rezultatele activităţii de cercetare, constituind totodată mijlocul cel mai eficient pentru întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu specialiştii şi experţii români şi străini.

Cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi Inventika este organizată de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică prin Direcţia Transfer Tehnologic şi Infrastructuri organizează, în colaborare cu S.C. ROMEXPO S.A., sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi al Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva având statutul de eveniment oficial al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală – OMPI.

Jurizarea invenţiilor prezentate va fi făcută de un juriu internaţional, care va decide câştigătorii premiilor oferite. Pe perioada salonului, vor fi organizate o serie de conferinţe, work-shopuri, mese rotunde şi prezentări, gândite să vină în sprijinul inventatorilor, pentru a putea să îşi facă cunoscute invenţiile şi să realizeze contactele utile în vederea încheierii de parteneriate.

Pentru invenţiile selectate ca participante de către Comisia de Manifestări Ştiinţifice şi Expoziţionale a Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, organizatorii suportă costurile de închiriere suprafaţă expoziţională şi pentru construcţie standuri, costurile privind publicarea invenţiei în catalogul oficial al salonului şi cele de jurizare.

Toate costurile de prezentare a invenţiilor revin participanţilor (costuri pentru realizare postere, afişe, pliante, cataloage de prezentare, machete, prototipuri), precum şi cele de deplasare a delegaţilor la Salon.

Potrivit ANCS, propunerile de participare vor fi prezentate şi transmise în format tipărit până la data de 6 septembrie.
Ca şi în anii anteriori la salonul Inventika este organizată secţiunea cu vânzare, destinată acelor invenţii româneşti de succes, care se comercializează pe piaţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata