Şcolile din Capitală şi mai multe judeţe rămân închise şi marţi

2

Unităţi de învăţământ primar şi gimnazial din Bucureşti şi din mai multe judeţe ale ţării vor rămâne închise şi în cursul zilei de marţi (9 februarie 2010), din cauza vremii nefavorabile.

Sistarea cursurilor pentru ziua de luni a fost luată de Ministerul Educaţiei, în urma avertizărilor meteorologice cod portocaliu şi galben, în cursul zilei mai multe inspectorate şcolare judeţene anunţând prelungirea vacanţei intersemestriale şi pentru marţi.

Bucureşti

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor numai pentru preşcolarii şi elevii din clasele I – VIII, pentru data de 9 februarie, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în urma consultării cu autorităţile locale, a declarat inspectorul Marian Banu. Potrivit acestuia, în cazul în care părinţii vor aduce copiii preşcolari la grădiniţe, aceştia vor fi primiţi şi supravegheaţi de cadrele didactice, conform programului normal.

Conducerea ISMB a solicitat tuturor conducătorilor unităţilor de învăţământ preuniversitar să menţină o legătură permanentă cu autorităţile locale pentru a asigura funcţionarea în condiţii optime a instalaţiilor de încălzire şi alimentare cu apă. De asemenea, vor fi activate Comitetele de deszăpezire din şcoli pentru a se permite accesul elevilor şi al cadrelor didactice.

Dâmboviţa

Şcolile generale din şase comune dâmboviţene rămân închise marţi, după ce în cursul zilei de luni în toate unităţile de învăţământ din judeţ nu s-a învăţat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la blocarea mai multor drumuri judeţene şi comunale.

Comandamentul Judeţean de Iarnă a decis ca, marţi, şcolile din Hulubeşti, Cornăţelu, Mătăsaru, Poiana, Nucet, Şelaru să rămână închise. Miercuri, vor fi reluate cursurile la toate cele 654 de unităţi şcolare din judeţul Dâmboviţa.

Ilfov

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov a decis închiderea tuturor unităţilor de învăţământ în zilele de luni şi marţi, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Rada Dumitru. Elevii se vor întoarce la cursuri miercuri, urmând ca cele două zile să fie recuperate.

Galaţi

Din cauza evoluţiei vremii, Comandamentul de iarnă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, întrunit, luni, la Prefectură, a luat în calcul prelungirea suspendării cursurilor în grădiniţe, la clasele I-VIII şi în învăţământul liceal pentru zilele de marţi şi miercuri.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va anunţa, luni, la ora 17,00, care vor fi măsurile ce se vor lua pentru ziua de marţi, în contextul în care, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, toţi elevii din clasele I – VIII, o parte dintre liceenii din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti, dar şi preşcolarii nu au mers luni la cursuri.

„Procesul educaţional este oprit cel puţin la clasele I – VIII, în unele cazuri chiar şi la liceu, în 11 judeţe, iar parţial în Argeş. Se discută ce se întâmplă în judeţul Brăila şi la nivelul municipiului Bucureşti. Situaţia este dinamică. La ora 17,00 vom anunţa ce se întâmplă la nivel naţional”, a declarat, la Sibiu, ministrul Daniel Funeriu.

El s-a declarat mulţumit de felul în care şefii inspectoratelor şcolare din ţară au colaborat cu inspectoratele judeţene de pentru situaţii de urgenţă.

Daniel Funeriu le-a cerut inspectorilor şcolari generali să îi protejeze pe elevi de frigul şi zăpada care afectează sudul ţării. „Să nu meargă elevii în şcoli neîncălzite. Să nu ne trezim cu surprize că unii copii sunt duşi cu microbuze care apoi nu reuşesc să se mişte din cauza zăpezii. În funcţie de zilele în care nu se face şcoală, să vedem cum recuperăm aceste zile”, a precizat ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata