Scriitorul Ion Vianu, medaliat pentru rezistenţa anticomunistă de către o organizaţie non-guvernamentală cehă

Scriitorul și medicul psihiatru Ioan Vianu a primit, vineri, 13 iunie, de la elevii comunității cehe din București, în cadrul unui eveniment organizat la reședința ambasadorului Republicii Cehe, medalia pentru rezistența activă contra regimului comunist și solidaritate cu Charta 77 cehoslovacă, informează un comunicat de presă.

Medalia pe care este inscripționat textul ‘Și datorită Dumneavoastră suntem liberi’ a fost emisă de organizația nonguvernamentală Clovek v tisni (Omul la strâmtoare), menționează sursa citată.

Potrivit aceleiași surse, la întâlnirea de la reședință au participat, printre alții, membri ai comunității cehe din București, luptătorii români pentru libertate și democrație din perioada anterioară anului 1989, printre care Dinu Zamfirescu, președintele Consiliului Științific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

„Înainte de primirea medaliei, dl. dr. Ion Vianu împreună cu ambasadorul Jiri Sitler a depus un buchet de flori la placa comemorativă consacrată lui Vaclav Havel și altor luptători pentru libertate și democrație din Parcul Izvor”, se mai arată în comunicatul amintit.

Ion Vianu este medic psihiatru și un scriitor român care în anul 1977 a aderat la mișcarea scriitorului Paul Goma și din acest motiv a fost persecutat de regimul lui Nicolae Ceaușescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata