Sebastian Vlădescu: Drepturile de autor vor fi impozitate cu 16%

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat marţi seara, la ProTV, că se va introduce impozitarea cu 16% şi a veniturilor din drepturi de autor, activităţi bursiere, a dobânzii produse de depozitele bancare, a persoanelor fizice autorizate, a contractelor de mandate. Impozitarea va fi aplicată de la 1 iunie sau, cel târziu, de la 1 iulie 2010, a anunţat ministrul, citat de Gândul.

.
În privinţa modalităţii alese de Guvern pentru punerea în aplicare a măsurilor de restructurare a cheltuielilor bugetare asumate în negocierile cu FMI, ministrul finanţelor a spus că reducerea pensiilor şi salariilor se va face printr-o ordonanţă de urgenţă.

„Calea legală de a reduce este exact calea prin care au fost mărite. Dacă un act normativ a putut să mărească salariile un act normativ de aceeaşi putere legislativă va reduce salariile„, a spus el.

La insistenţa reporterului, care a arătat că instanţele de judecată s-ar putea să le dea dreptate celor care vor contesta diminuările salariale, Vlădescu a răspuns: „Este un risc şi vom vedea. În cazul în care vor câştiga, va trebui ca Justiţia să-şi asume riscul ca România să nu poată să-şi plătească pensiile şi salariile. Legea nu impune ca un salariu care a fost acordat la un anumit nivel să fie menţinut pe vecie la acel nivel”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata