Şeitan: În România, se plătesc lunar 12 milioane de indemnizaţii sociale

Un număr de 12 milioane de indemnizaţii sociale, pentru circa 5 – 6 milioane beneficiari, sunt plătite lunar în România, a declarat vineri, 23 martie, la o conferinţă pe tema strategiei Europa 2020, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

„Am ajuns să creăm un sistem pervers, care încurajează nemunca. Există persoane care câştigă 3.000 – 5.000 de lei pe lună stând acasă”, a spus ministrul Muncii.

El a afirmat că speră ca în 2010 să poată fi dezbătut un nou cod de asistenţă socială.

„Sunt o serie de ajutoare consumatoare de resurse şi ineficiente. Acordăm universal drepturi care nu se cer a fi universale, cum ar fi subvenţia pentru furnizorii de căldură, de care beneficiază toată lumea, indiferent de venituri. De 20 de ani am încurajat astfel un sistem de sărăcie liber consimţită”, a adăugat ministrul Muncii.

Citește și
1 Comentariu
 1. Alex V spune

  mishto: „Există persoane care câştigă 3.000 – 5.000 de lei pe lună stând acasă”, a spus ministrul Muncii.”
  Cata inteligenta! Jos palaria in fata ministrului.
  Ala nu e castig: ESTE POMANA! – corect este: PRIMESC 30000-5000 lei pe luna stand acasa. Eu castig, muncind. Altii catiga jucand! A cistiga presupune ca faci ceva; intreprinzi ceva! Cand stai doar PRIMESTI! si ala e AJUTOR, POMANA.
  Iar cand EU, cel care AM (pentru ca muncesc, fac ceva), nu mai pot sustine toata GLOATA care primeste, cer celor care stabilesc cat primeste GLOATA sa le dea mai putin. Ca eu le-as dar mai mult, dar nu am de unde (ca si eu castig cu 30% mai putin decat in 2008). Sa primeasca si ei cu 30% mai putin si asa vom putea trai cu totii.
  Nu asa ar fi corect? sa AJUSTAM cheltuielile cu veniturile?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata