Şeitan: Măsurile de austeritate luate în sistemul bugetar vor fi aplicate până la sfârşitului anului 2010

Măsurile de austeritate luate în sistemul bugetar vor fi aplicate până la sfârşitului anului 2010, conform prevederilor prevăzute în lege, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan, la conferinţa BNS.

„Legea care a plecat la Parlament referitoare la măsurile bugetare stabileşte ca aceste măsuri să se aplice până la sfârşitul anului, respectiv 31 decembrie 2010, urmând ca anul viitor să se revină prin noua lege a salarizării din sistemul bugetar şi prin bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale pe 2011. Aceste legi vor lua în considerare pe lângă reducerile luate şi creşterile prevăzute din revenirea economică”, a spus Şeitan.

Oficialul MMFPS a adăugat că nu vom ajunge la această revenire a salariilor dacă în perioada care urmează până la sfârşitul anului în toate structurile bugetare nu se va reuşi reducerea numărului de angajaţi astfel încât să fie echivalentă cu reducerea de 25 % a salariilor.

„Putem reveni la aceste salarii în 2011, dar cu număr redus de personal. Încercăm în acest sens să stabilim nişte măsuri obiective cu sindicatele ca aceste disponibilizări din sistemul bugetar să fie în primul rând pe criterii profesionale şi în al doilea rând, să ţinem cont pe ansmablu de necesitatea în anumite situaţii de creştere a personalului bugetar. Sunt structuri administrative care au nevoie de personal”, a explicat Şeitan.

În privinţa pensiilor, ministrul Muncii a afirmat că noua lege a pensiilor va fi în vigoare până la sfârşitul lunii iunie până la sfârşitul anului să pregătim normele de aplicare astfel încât să intre în aplicare la 1 ianuarie 2011.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata