Sena Hidaka a fost distinsă cu titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român

Sena Hidaka a primit titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român, miercuri, 26 februarie, la finalul baletului „Don Quijote”, spectacol în care balerina a interpretat pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), pentru prima oară în cariera sa, rolul principal – Kitri, informează un comunicat al ONB.

Distincţia i-a fost înmânată de directorul artistic al Baletului Naţional Român, Johan Kobborg.

Una dintre cele mai talentate balerine ale Operei Naţionale Bucureşti, Sena Hidaka se dăruieşte într-un mod exemplar fiecărui rol. Talentul ei, internaţional cunoscut, este unic nu doar prin tehnica excelentă, ci şi prin interpretarea plină de originalitate şi de graţie.

„Voi urma îndeaproape, cu emoţie şi mândrie, dezvoltarea artistică a Senei Hidaka, unul dintre dansatorii de frunte ai Baletului Naţional Roman, o artistă preţuită de colegi şi public deopotrivă”, a declarat Johan Kobborg.

Balerina Sena Hidaka este absolventă a Academiei Vaganova din Sankt Petersburg (Rusia), una dintre cele mai renumite şcoli de balet din lume. Balerina, de doar 22 de ani, s-a alăturat echipei Operei Naţionale Bucureşti în anul 2011 iar până în prezent repertoriul artistei cuprinde roluri din baletele Don Quojite, Giselle, Baiadera, Corsarul, Spărgătorul de nuci, La Sylphide etc.

Următorul spectacol pe scena Operei Naţionale Bucureşti în care poate fi urmărită Sena Hidaka este baletul „Femei”, în coregrafia lui Gheorghe Iancu (12 martie).

Johan Kobborg, fost prim-solist al Baletului Regal Danez şi al Baletului Regal din Londra, a devenit director artistic al Baletului Naţional Român în luna ianuarie.

În ultimii ani, Johan Kobborg s-a remarcat în paralel şi în calitate de coregraf, lucrările sale fiind prezentate de Baletul Regal din Londra, Baletul Teatrului Balşoi din Moscova, Baletul Regal din Noua Zeelandă etc. În anul 2009, spectacolul său „La Sylphide” de la Teatrul Balşoi a fost nominalizat la Premiul „Masca de Aur” la Moscova pentru cel mai bun spectacol al anului. La Opera Naţională Bucureşti, Johan Kobborg a montat baletul „La Sylphide”, în luna decembrie, anul trecut.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata