Senatorul Cătălin Voicu a revenit la spital

Senatorul Cătălin Voicu a fost adus din nou, miercuri (24 martie 2010) după amiază, la Spitalul Universitar de Urgenţă, starea sa de sănătate fiind evaluată de medici. Senatorul plecase din spital în urmă cu câteva ore din spital, el cerând externarea pe proprie răspundere şi semnând această cerere.

Voicu a solicitat plecarea din spital pentru a putea participa la şedinţa din Senat, unde se va decide dacă acesta va fi arestat. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Popescu, a declarat că „pacientul a cerut externarea deşi medicii au dorit să continue investigaţiile medicale”.
Prof. dr. Mircea Cinteză, cel care l-a consultat pe senatorul Cătălin Voicu, a afirmat că acesta are o reală problemă de sănătate şi că n-ar fi trebuit să părăsească spitalul.

”În ciuda tuturor speculaţiilor din presă, starea pacientului e gravă. Medicii nu au vrut să-l externeze, considerând că sănătatea sa este grav alterată, dovadă fiind chiar faptul că a fost necesară din nou spitalizarea sa”, a declarat profesorul Cinteză. Senatorul Cătălin Voicu a fost internat, în noaptea de marţi spre miercuri, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce a acuzat un puseu de tensiune.

Comisia juridică a dat, marţi, un punct de vedere favorabil arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, până la ora 14,00, la care este programată şedinţa de plen, raportul să fie introdus de către Biroul Permanent pe ordinea de zi.
Plenul Senatului urmează să se pronunţe, miercuri, în legătură cu solicitarea procurorilor privind arestarea preventivă a senatorului Cătălin Voicu, care este acuzat de mai multe infracţiuni.

Liderul senatorilor PSD, Ion Toma, a declarat, miercuri, că grupul social-democraţilor din Senat nu a fost înştiinţat de faptul că senatorului Cătălin Voicu i s-a făcut rău înainte de a ajunge la şedinţa de dinaintea votului plenului.
”Nu ne-a anunţat nimeni că senatorul Cătălin Voicu nu va mai participa la şedinţa plenului. Noi am fost anunţaţi de dimineaţă de consilierul domnului Cătălin Voicu că va participa la şedinţa grupului senatorial al PSD şi la votul din plen”, a spus Ion Toma.

Potrivit unor posturi de televiziune, senatorul Cătălin Voicu ar fi fost luat cu salvarea de la Senat, înainte ca acesta să participe la şedinţa de plen în care urma să se discute avizul Comisiei juridice în cazul său.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata