Sindicatele din industria alimentară susţin vechea formă a Codului de bune practici

Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara dezaproba declaratiile nefondate facute de o parte dintre politicienii români si de reprezentanti ai Guvernului Romaniei, care prin aprecieri eronate aduc mari prejudicii procesului de aplicare pentru Codul de bune practici din sector, considera Dagos Frumosu, presedinte al FNSIA, intr-un comunicat de presa.

“Respectarea acestuia ar putea reglementa relatiile producator-comerciant, in mod deosebit relatiile cu lanturile de retaileri si ar putea aduce un plus de bine consumatorului roman, care in acest fel este aparat de tot felul de taxe adaugate la pretul de producator, ceea ce determina un pret de raft cu peste 30% mai mare”, precizeaza liderul sindical.

Conform declaratiei premierului Emil Boc, “Guvernul poate discuta din nou problema codului de bune practici, document ce trebuie completat pe baza propunerilor specialistilor”.

Sindicalistii cer publicarea in Monitorul Oficial a Ordonantei de Urgenta prin care a fost aprobat de Guvern Codul de bune practici, definitivat la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale de partenerii sociali.

FNSIA cere Guvernului Romaniei sa verifice, urgent, motivul pentru care Ordonanta “Codul de bune practici”, aprobata de catre reprezentantii sai nu se aplica si sa aduca opiniei publice informatiile rezultate.

“Nu vom fi de acord cu nici o impunere si nu vom accepta atat de usor pierderea locurilor de munca, prin influenta unor persoane, indiferent pe cine reprezinta: partid politic, Parlament, Guvern sau Comisia Europeana.

Vom respecta legea si atât. Agricultura si industria alimentara româneasca trebuie sa existe chiar daca multi dintre actualii politicieni nu o doresc.

Cerem implicarea institutiilor statului in identificarea persoanelor care se fac vinovate de nepublicarea ordonantei, pentru ca avem tot dreptul sa credem ca interesele electorale si coruptia din România determina astfel de manifestari cu consecinte negative asupra consumatorului roman”, sustin sindicalistii in documentul mentionat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata