Şova: Am câştigat definitiv la Curtea de Apel împotriva contestaţiilor depuse pe loturile 3 şi 4 din autostrada Sebeş – Turda

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a câştigat la Curtea de Apel procesul în care erau depuse contestaţii pentru loturile 3 şi 4 din autostrada Sebeş – Turda, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor Dan Șova, la conferinţa Infrastructure Business Summit.

„Pot să anunţ în premieră — nici pe primul ministru Victor Ponta nu am apucat să îl anunţ — că pe două tronsoane din Sebeş-Turda, pe loturile 3 şi 4, am câştigat definitiv la Curtea de Apel, deci se pot semna contractele. Ieri (luni, 7 aprilie — n. r.) a venit şi a doua decizie. Mai avem încă două tronsoane de aşteptat, tot la Curtea de Apel”, a spus Dan Șova.

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 70 de kilometri şi o valoare estimată, fără TVA, de peste 2,481 miliarde de lei.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a anunţat, la sfârşitul lui 2013, finalizarea licitaţiei în vederea atribuirii contractului ‘Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4’, precizând că preţul unui kilometru de autostradă este de 6 milioane de euro.

Potrivit comunicatului DPIIS, comisiile de evaluare au desemnat câştigătorii pentru executarea autostrăzii Sebeş — Turda. Conform sursei citate, Lotul I de autostradă, reprezentând primii 17 kilometri, vor fi construiţi de Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA.

Lotul al doilea, de la kilometrul 17 la kilometrul 41+250, va fi construit de Asocierea RCM Construzioni/Imob Lux Construct/Consinit/Societatea de Construcţii Napoca/Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/T Dancor RomConstruct/Shelter Construct/Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International.

Al treilea lot, de la kilometrul 41+250 la kilometrul 53+700, va fi construit de Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A, iar al patrulea lot, între kilometrul 53+700 şi kilometrul 70, de firma PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.

„Derularea licitaţiei aferentă celor patru tronsoane de autostradă a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR SA, respectiv 50 de zile calendaristice. De asemenea, precizăm că în urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului ‘Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4’, valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro”, se mai spune în comunicatul DPIIS. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata