Suceava este judeţul cu cele mai multe şosele de centură

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi (18 martie 2010) că momentan nu sunt bani pentru alocări suplimentare în vederea continuării lucrărilor la centura ocolitoare a Sucevei, de la intrarea în municipiu dinspre Fălticeni, dar nu a exclus că ar putea creşte sumele pentru finanţare la o rectificare bugetară.

Berceanu a subliniat, totodată, că Suceava este judeţul cu cele mai multe proiecte pentru şosele de centură în derulare, respectiv 5: Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că în cazul în care nu se găsesc surse de finanţare, lucrările la ruta ocolitoare nu vor putea fi finalizate în trei ani, aşa cum era preconizat, şi va fi prelungit termenul de închidere a investiţiei cu cel puţin 2 ani.

Lungu a precizat că pentru anul 2010 au fost alocate 10 milioane de euro, dar ar mai fi nevoie de 8 – 9 milioane de euro. Ruta ocolitoare a Sucevei, dinspre Fălticeni spre Vama Siret, prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi, va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va costa 67 de milioane de euro, beneficiarul lucrării fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata