Summer Well transformă domeniul Știrbey într-o oază a muzicii, sâmbătă și duminică

Festivalul Summer Well va transforma domeniul Știrbey într-o oază a muzicii, sâmbătă și duminică, zile în care spectatorii vor putea asculta formații precum The Maccabees, The Wombats și Kasabian.

Organizat sub motto-ul „Un festival ca o vacanță”, Summer Well reunește unele dintre cele mai în vogă trupe, într-un spațiu idilic, la 15 kilometri de București.

În prima zi de Summer Well, sâmbătă, publicul poate asculta următoarele trupe: Foals, La Roux, The Maccabees, Quabs și Circa Waves.

Succesul celor de la Foals a început cu al doilea album, „Total Life Forever”, ce include single-ul „Spanish Sahara”, piesa câștigătoare a premiului „Best Track” în cadrul NME Awards. În 2013, Foals au fost headlineri la Latitude Festival, lucru ce a deschis seria de apariții pe scenele unor festivaluri importante precum Parklife sau Bestival.

Single-ul de debut al lui La Roux, „Quicksand”, a fost lansat în toamna lui 2008 și a fost foarte apreciat de BBC și The Guardian. La Roux a cântat în deschiderea lui Lilly Allen în turneul din Marea Britanie (2009), în perioada în care a lansat cel de-al doilea single, „In For The Kill”, care a ajuns pe locul al doilea în topurile din UK. Single-ul „Bulletproof” a debutat pe locul I, chiar înainte de lansarea primului album.

Londonezii de la The Maccabees au deja patru albume lansate. Primul single, „X-Ray”, a beneficiat de o promovare intensă din partea XFM Radio, asigurându-le un turneu în deschiderea celor de la Arctic Monkeys. „Given to the Wild”, al treilea material discografic al britanicilor, le-a adus o nominalizare la Mercury Awards, în categoria „albumul anului”. Noul lor album, intitulat „Marks to Prove It”, a fost lansat pe 31 iulie.

Descris ca noul Seal, noul James Blake sau noul Bill Withers, Kwabs și-a început cariera cântând în National Youth Jazz Orchestra și a continuat studiind jazz în cadrul Royal Academy of Music din Londra, după care fost ales pentru a crea compoziții pentru un spectacol special la Buckingham Palace. Cel mai de succes single al artistului, „Walk” a devenit hit internațional, cumulând peste 54 de milioane de vizionări pe YouTube.

Indie rockerii de la Circa Waves au debutat în mai 2013, în Liverpool. Single-ul lor, „Get Away”/”Good for Me”, a fost catalogat drept „Hottest Record in the World” de Zane Lowe, celebrul DJ de la BBC Radio 1. În 2015, Circa Waves și-au lansat albumul de debut, „Young Chasers”.

În a doua zi de festival, publicul va asculta următorii artiști: Kasabian, The Wombats, Jungle, Foxes și Sohn.

Kasabian au fost headlinerii festivalului Glastonbury 2014, bucurându-se astfel de cea mai mare onoare pe care o poate avea o trupă britanică. Începând cu al doilea album, „Empire”, lansat în 2006 (care a vândut peste 600.000 de copii), au devenit cunoscuți în întreaga lume. Albumele ce au urmat, „West Ryder Pauper Lunatic Asylum” și „Velociraptor!”, le-au adus nominalizări la toate festivalurile mari. Kasabian au câștigat la categoria „cel mai bun grup britanic” în cadrul Brit Awards 2010, iar revista Q i-a desemnat ca fiind cea mai bună trupă din lume din ziua de astăzi.

După ce au cântat în primul an de Summer Well, The Wombats se întorc pe domeniul Știrbey pentru cea de-a cincea ediție a festivalului cu un nou album, „Glitterbug”, ce se bucură de succes internațional.

Jungle își încântă fanii cu muzica dance cântată de o trupă formată din șapte persoane ce urcă pe fiecare scenă alături de fondatorii trupei, Josh Lloyd-Watson și Tom McFarland.

Louisa Rose Allen (Foxes) s-a bucurat de un mare succes încă de la primele melodii lansate. A cântat în turneu cu Marina & the Diamonds, melodiile ei sunt pe coloana sonoră a serialului „Gossip Girl”, iar colaborările din zona dance-electronică au continuat cu Andy C și Rudimental.

Londonezul Christopher Taylor (Sohn) este un apreciat muzician și compozitor care trăiește în prezent în Viena. În 2012 a lansat EP-ul „The Wheel”, iar în 2014 albumul „Tremors”.

Pentru publicul festivalului va exista, sâmbătă și duminică, o line specială de transport. Linia de transport Summer Well va pleca în fiecare dintre cele două zile de festival din stația Muzeul Țăranului Român (în apropierea Pieței Victoria), începând cu ora 14,30 și va funcționa până în jurul orei 1,00. Plecarea din Buftea se va face din stația amenajată lângă domeniul Știrbey. Prețul unei călătorii este de 3,5 lei pentru cei care au portofel electronic (7 lei dus-întors pentru cei care nu au). Durata unei călătorii este de aproximativ 30 de minute.

Domeniul Știrbey se află în Buftea, la 15 kilometri de București și cuprinde un parc amenajat pe mai mult de 25 de hectare de către familiile boierești care l-au locuit de-a lungul ultimelor două secole — Știrbei și Bibescu. De altfel, cei care vor să afle povești despre istoria domeniului pot participa gratuit la tururile Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN). Doritorii se pot întâlni cu ghizii în fața Palatului Știrbey de pe domeniu sâmbătă și duminică, la ora 16,00 sau 18,00, în cele două zile de festival. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata