Summit Economic Forum 2009, la Bucureşti

Conferinta Summit Economic Forum (SEF) 2009, la care vor participa peste 1.500 de specialisti in domeniul energetic, se va desfasura, la Bucuresti, in 12 noiembrie 2009, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

SEF cuprinde 9 sesiuni de lucru pe teme privind securitatea energetica, eficienta energetica si schimbari climatice, programele de finantare internationala, promovarea avantajelor României, intreprinderile mici si mijlocii si competitivitatea in industrie, comert, situatia financiara globala.

La eveniment vor participa secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban, reprezentanti ai Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica, ENEL si GDF Suez. Se va discuta despre importanta diversificarii surselor si a rutelor de aprovizionare cu hidrocarburi, utilizarea eficienta a resurselor mai ales in zona Central Europeana, dar si proiectele energetice regionale.

Ambasadorul Hido Biscevic, Secretarul General al Regional Cooperation Council va discuta rolul cooperarii energetice in Sud-Estul Europei asupra dezvoltarii economice, iar Michael Green, reprezentant al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare va analiza rolul organizatiei in ceea ce priveste proiectele de furnizare a energiei in regiune.

SEF va fi urmat de importante evenimente politice, precum Întâlnirea la Nivel Inalt a Celor 18 Sefi Guvernamentali din tarile membre ICE/CEI in 13 noiembrie. De asemenea, SEF 2009 este precedat de Masa Rotunda a Ministrilor Sectoarelor Economice din cele 18 tari membre ICE, in 11 noiembrie.

La evenimente au fost oficiali guvernamentali din tarile ICE, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai institutiilor financiare internationale – Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si ai organizatiilor internationale – Organizatia de Cooperare Economica si Dezvoltare, Organizatia Mondiala a Comertului, Comisia Europeana.

Evenimentul este organizat de Ministerul Economiei, Ministerul Întreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri si Initiativa Central Europeana.
Initiativa Central Europeana (Central European Initiative – CEI) cuprinde 18 State Membre. Teritoriul astfel alcatuit insumeaza 2,4 milioane kilometri patrati cu o populatie de aproximativ 260 milioane locuitori. Scopul principal al Initiativei a fost sa ajute tarile din Centrul si Estul Europei aflate in tranzitie la integrarea finala in structurile UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata