Sunt foarte multe drumuri unde sunt adevărate cratere

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a admis vineri (4 iunie 2010) că în toate judeţele sunt drumuri pe care există adevărate cratere, dar spune că nu sunt bani suficienţi pentru reparaţiile necesare în infrastructura rutieră.

”Sunt foarte multe locuri unde sunt adevărate cratere, în toate judeţele. Sigur şi din cauză că am avut o iarnă grea şi din cauză că se circulă cu greutăţi foarte mari. Un drum oricât de puţin ar fi reparat, dacă nu circulă nimeni pe el nu se strică, deci drumurile se strică de la circulaţie.
Trebuie să vă spun că dacă ar circula numai autoturisme drumurile ar rezista 30 de ani. Drumurile se strică şi de la încărcare şi de la iarnă, de la mulţi factori”, a declarat ministrul Berceanu.

Acesta a precizat că ministerul nu are fonduri suficiente pentru reparaţiile necesare în infrastructura rutieră din România, dar a spus că se bazează pe atragerea de fonduri europene. ”Din păcate, noi nu avem suficiente sume care să ne permită să le reparăm imediat ce apar lucrurile astea care, sigur, sunt normale, sunt inerente.

Sper ca pe măsură ce o să dăm drumul pe programele cu finanţare europeană, pe care le-am tot anunţat, sunt destul de multe, o să putem fondurile de la buget să le direcţionăm spre lucrări ceva mai mici, care şi ele sunt necesare”, a spus Berceanu. Referitor la DN 72, ministrul Transporturilor a anunţat că lucrările se vor relua, după ce au fost întrerupte pe perioada iernii.

”Acum se reiau lucrările. Am făcut nişte verificări la ceea ce s-a realizat până acum. Nu e decât stratul primar, stratul de binder şi cât de curând urmează aşternerea, pentru că a venit şi vremea bună, a stratului final. Sunt fonduri”, a precizat Radu Berceanu.
Contractul de reabilitare a DN 72 Găeşti – Târgovişte – Ploieşti, ce prevede o investiţie de peste 47 de milioane de euro, a fost semnat în luna noiembrie 2008, iar termenul de execuţie este de trei ani şi se va lucra alternativ pe câte un sens de mers, din cauză că nu sunt rute ocolitoare.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a referit şi la investiţiile la centura oraşului Pucioasa, dar şi la drumul spre Sinaia prin Târgovişte. ”În legătură cu subiectele astea de drumuri, avem un proiect pentru centura Pucioasa, pentru care este finalizat studiul de fezabilitate, dar aici încă nu avem fonduri, dar probabil că de la anul va intra în finanţare.

De asemenea, în legătură cu drumul spre Sinaia avem un program, s-au folosit fonduri ISPA pentru partea de studii de fezabilitate, probabil că, dacă nu ar fi fost situaţia asta economică aşa de grea şi am fi avut ceva mai multe fonduri, deja erau începute şi lucrările”, a precizat Berceanu.
Ministrul Transporturilor a fost prezent, vineri, la Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, unde a participat la deschiderea festivă a Concursului Naţional de Aeromodelism ”Henri Coandă” şi i-a fost înmânat titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata