Teo Trandafir, candidat PD-L pentru colegiul 19 din Capitală

Teo Trandafir şi-a depus miercuri (31 martie 2010) la Biroul Electoral Municipal, candidatura din partea PD-L pentru Colegiul 19 Camera Deputaţilor din Capitală. Teo Trandafir a declarat că „televiziunea şi politica nu sunt complet despărţibile”, ci complementare şi pot merge mână în mână.

Ea şi-a motivat înscrierea în PD-L prin faptul că formaţiunea ar fi hotărât să vină în ajutorul său pentru a duce la bun sfârşit nişte ”planuri” cu care, spune ea, ”se chinuie de nişte ani, singură”. De asemenea, Teo Trandafir a declarat că oferta pe care a primit-o de la PD-L a fost una „explicită, pe puncte”. Ea a mărturisit că decizia de a se înscrie în cursa electorală a fost luată de curând, iar singura temere este aceea de „a nu dezamăgi cetăţeanul”.

„N-am dormit nişte nopţi tot gândindu-mă o fi bine, nu o fi bine. Mi-e teamă doar să nu dezamăgesc cetăţeanul. (…) Doresc (n.r…. să intre în Parlament) pentru că mi-s dragi copiii, pentru că au probleme multe şi aş vrea să ajut. Este o chestiune de atitudine. Sunt atât de pornită şi atât de furioasă în urma lucrurilor pe care le-am văzut încât sunt sigură că voi reuşi. Nu există altă cale”, a declarat Teo Trandafir, justificându-şi dorinţa de a intra în Parlament.

În ceea ce priveşte campania pe care o va desfăşura, Teo Trandafir a afirmat că există „oameni de succes” din PD-L care o vor ajuta. Despre contracandidata sa, conservatoarea Liliana Mincă, Teo Trandafir a declarat că o cunoaşte personal, dar urmează să afle şi care sunt planurile acesteia ca politician.
La rândul său, liderul organizaţiei PD-L sector 4, Romeo Raicu, a anunţat că Teo Trandafir a devenit membră a partidului cu o zi înainte de a-şi depune candidatura.
„Am avut o analiză când s-a eliberat postul (…).

Am avut trei soluţii: una să venim cu un candidat dintre cei care au candidat în 2008, Mircea Raicu. O soluţie a fost unul dintre cei trei miniştri: domnii Baconschi, Sandu şi Funeriu şi a treia soluţie să venim cu un candidat conform principiului porţilor deschise”, a spus Raicu. Liderul filialei a susţinut că în decizia luată a contat foarte mult şi părerea organizaţiei de femei a partidului.

„Am aflat din presă că Teo Trandafir doreşte să candideze, am contactat-o, am discutat pe principii. Ea îşi propune să facă ceva pentru familiile defavorizate, pentru copiii defavorizaţi. Vă garantez că Teo Trandafir nu va pleca la jumătate de mandat pentru un salariu mai bun, cum au făcut ceilalţi”, a mai declarat Raicu.

În Colegiul 19 pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti sunt organizate alegeri parlamentare parţiale după ce postul de deputat a devenit vacant prin plecarea fostului lider conservator Daniela Popa ca membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Candidaturile pentru alegerile din Colegiul 19 se vor depune până la data de 5 aprilie, la BEM, iar scrutinul se va desfăşura pe 25 aprilie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata