Topul primelor de Paşte: angajaţii din sectorul bancar primesc cele mai mari bonificaţii

Topul primelor de Paste: angajatii din sectorul bancar primesc cele mai mari bonificati
Angajatii cu cele mai mari salarii, cei din domeniul bancar, primesc si cele mai mari prime de Paste. Acolo unde se acorda, bonificatia de miel este fie in bani, fie in salam, navete de bere sau lenjerie intima.
Salariatii din mai multe domenii de activitate au primit deja sau urmeaza sa incaseze prima de Paste, in timp ce altii nici nu spera la o asemenea bonificatie. Pe primul loc in topul primelor se situeaza angajatii care au si cele mai mari salarii din Romania, cei ai bancilor.
„Primele se acorda in functie de cum a fost negociat contractul colectiv de munca. Valoric, ele pornesc de la jumatate din salariu si pot ajunge pana la un salariu”, a declarat pentru Gandulpresedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci, Constantin Paraschiv. El a mentionat ca salariul mediu net in domeniul bancar, in care activeaza aproximativ 70.000 de persoane, este de 3. 200 de lei.
Chiar daca nu se ridica la valoarea primita de „colegii” lor bancheri, si sindicalistii de la Automobile Dacia au motive de bucurie, mai ales in conditile cresterii fara precedent a exporturilor. „Prin contractul colectiv de munca a fost stabilita prima de Paste in valoare de 30% din salariul mediu brut, adica 530 de lei in suma neta”, a declarat pentru Gandul presedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache. Pe platforma Dacia de la Mioveni lucreaza in momentul de fata 14.000 de angajati.
La Romtelecom, companie pentru care muncesc 9.600 de oameni, prima este ceva mai mica, de 400 de lei in medie, asa cum este prevazut in contractul colectiv. O situatie mai putin roz este in industria tutunului. Chiar daca angajatii din domeniu au cele mai mari salarii, dupa bancheri, extinderea fenomenului contrabandei a redus vanzarile oficiale si, in consecinta, primele sunt mai mici sau chiar lipsesc. La Philip Morris, bonificatiile sunt acordate sub forma de bonuri valorice ce insumeaza 250 de lei.
Integral in Gandul

– Angajatii cu cele mai mari salarii, cei din domeniul bancar, primesc si cele mai mari prime de Paste. Acolo unde se acorda, bonificatia de miel este fie in bani, fie in salam, navete de bere sau lenjerie intima.

.

Salariatii din mai multe domenii de activitate au primit deja sau urmeaza sa incaseze prima de Paste, in timp ce altii nici nu spera la o asemenea bonificatie. Pe primul loc in topul primelor se situeaza angajatii care au si cele mai mari salarii din Romania, cei ai bancilor.

Primele se acorda in functie de cum a fost negociat contractul colectiv de munca. Valoric, ele pornesc de la jumatate din salariu si pot ajunge pana la un salariu”, a declarat pentru Gandul presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci, Constantin Paraschiv. El a mentionat ca salariul mediu net in domeniul bancar, in care activeaza aproximativ 70.000 de persoane, este de 3. 200 de lei.

Chiar daca nu se ridica la valoarea primita de „colegii” lor bancheri, si sindicalistii de la Automobile Dacia au motive de bucurie, mai ales in conditile cresterii fara precedent a exporturilor. „Prin contractul colectiv de munca a fost stabilita prima de Paste in valoare de 30% din salariul mediu brut, adica 530 de lei in suma neta„, a declarat pentru Gandul presedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache. Pe platforma Dacia de la Mioveni lucreaza in momentul de fata 14.000 de angajati.

La Romtelecom, companie pentru care muncesc 9.600 de oameni, prima este ceva mai mica, de 400 de lei in medie, asa cum este prevazut in contractul colectiv.

Integral in Gandul

Citește și
1 Comentariu
  1. dan spune

    dl paraschiva ar trebui sa stie ca daca dansul are salariul de 7.000 lei si alt salariat are 1.500 lei media este de 4.200 lei
    mi se pare jenat ca astfel de persoana sa arunce p[e piata asemenea aberatii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata