Traian Băsescu: Orice se poate renegocia, dar trebuie reduse cheltuielile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, 11 mai, în urma grupului de analiză, constituit din reprezentanţii Preşedinţiei, Guvernului, partidelor, organizaţiilor sindicale şi patronale, că orice se poate renegocia, dar că trebuie reduse cheltuielile bugetare în timp cât mai scurt.

„Orice se poate renegocia, dar vreau să ştiţi că e şi o chestiune de timp. Oricum, trebuie să răspundem cum reducem cheltuielile bugetare”, a spus preşedintele, întrebat fiind dacă în urma discuţiilor cu sindicatele s-a ajuns la o concluzie privind posibilitatea aplicării unor procente diferenţiate în ce priveşte diminuarea salariilor bugetarilor.

El a mai spus că Acordul cu FMI va fi discutat în Consiliul Economic şi Social.

Acordul cu Fondul, care este pentru prima distribuit în avans sindicatelor, patronatelor şi partidelor politice participante, trebuie discutat în CES, care e structura legală, care să avizeze acest acord”, a spus preşedintele.

Întrebat dacă există o posibilitate a modificării Memorandumului dintre Guvern şi FMI, el a replicat: „Sigur, oricând se poate relua negocierea”.

Dezbateri privind măsurile de austeritate pe care Executivul urmează să le adopte au avut loc marţi, 11 mai, la Palatul Parlamentului.

La discuţii au participat preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, miniştri ai Cabinetului şi lideri ai partidelor parlamentare din arcul guvernamental.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata