Turnul Eiffel este vopsit de un ieşean

Turnul Eiffel este revopsit. Aceasta actiune se intimpla o data la sapte ani, insa anul acesta de operatiune se ocupa si o firma de alpinism utilitar din Iasi, Ro Alpine, ce il are ca unic asociat pe Ovidiu Ranja.

Avem santiere deschise in Franta de trei ani prin sediul de la Strasbourg. Anul acesta participam la campania de vopsire a Turnului Eiffel, prin cei zece salariati ai societatii. Lucrarile sint efectuate in colaborare cu antreprenorul general, cel care a cistigat licitatia, societatea greceasca Stelma„, a explicat Ovidiu Ranja.

El si-a deschis societatea in 1997, iar de atunci a executat diferite lucrari la inaltime pentru mai multe firme din Iasi si din Romania.

Odata cu deschiderea filialei din Strasbourg, au inceput sa vina si ofertele din Franta, unde echipa sa, formata in mare parte din ieseni, a facut lucrari pentru mai multe obiective precum o scoala generala sau o cresa din Paris, dar si pentru companii precum Alstom Belfort ori Zenith Strasbourg.

Lucrarile la Turnul Eiffel au inceput din martie si vor continua pe tot parcursul acestui an. Pentru acestea este nevoie de peste 60 de tone de vopsea, 50 de kilometri de corzi de siguranta, doua hectare de plase de protectie, 1.500 de pensule, 5.000 de discuri abrazive si 1.500 de uniforme de lucru.

Chiar daca anul acesta se efectueaza lucrari de revopsire, obiectivul nu a fost inchis, asa ca cei 25 de vopsitori sint obligati sa aiba mare grija cind folosesc pensulele pentru a nu scapa vopsea pe vizitatori.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și
1 Comentariu
  1. kiss cristian spune

    Buna ziua.interesant si eu mi as dori sa vopsesc Turnul Eiffel,profilul firmei mele are hectare vopsite mecanizat…….dar cum sa participi la o astfel de licitatie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata