Udrea: 465 de apeluri înregistrate pe linia telefonică a MDRT

Un număr de 465 de apeluri telefonice au fost înregistrate, marţi, până la ora 9.00, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului la numărul de telefon pus la dispoziţie pentru turiştii străini din România afectaţi de închiderea spaţiului aerian al mai multor ţări europene, a declarat marţi, 20 aprilie, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, la o conferinţă de presă.

‘Începând de duminică, de la ora 14.30, Comitetul de Urgenţă în Turism a pus la dispoziţia celor afectaţi de închiderea spaţiului aerian al mai multor ţări europene o linie telefonică. Astăzi, la ora 9.00, au fost înregistrate 465 de apeluri telefonice’, a afirmat Elena Udrea.

Potrivit ministrului Dezvoltării şi Turismului, principalele solicitări au vizat informaţii legate de alternativele de transport terestru, oportunităţile de cazare în structurile turistice care oferă cazare la 50 la sută din tariful de la recepţie în oraşele cu aeroporturi internaţionale şi Bucureşti.

‘Au fost solicitate numele hotelurilor, iar mulţi au apelat la ofertele hotelierilor. În cazul solicitărilor din Europa, turiştii au fost îndrumaţi către reprezentanţele turistice din ţările respective. Totodată, în cazul celor 100 de turişti turci opriţi la Vama Borş cărora le expiraseră vizele Schengen, cu ajutorul MAI, aceştia au fost lăsaţi să tranziteze România’, a adăugat Udrea.

Un comitet de urgenţă a fost constituit, duminică, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării şi pentru turiştii străini din România, afectaţi de închiderea spaţiului aerian a mai multor ţări europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Comitetul de urgenţă este format din reprezentanţi ai MDRT, ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi ai Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural şi Ecologic şi a fost înfiinţat la iniţiativa ministrului Elena Udrea.

Membrii comitetului de urgenţă au convenit să pună la dispoziţia turiştilor străini aflaţi în România, până la rezolvarea problemelor de transport spre ţările de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50 la sută în oraşele din ţară cu aeroporturi internaţionale, precum şi informaţii despre cursele operate de SNCFR şi de principalii operatori români de transport rutier de persoane în Europa.

De asemenea, turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării şi turiştii străini din România pot apela, începând de duminică, între orele 8.00 şi 24.00, un număr de telefon gratuit, 0800868282, pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a obţine informaţii utile legate de oportunităţi de cazare şi transport către ţara de origine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata