Udrea preia de la Boc Inspectoratul de Stat în Construcţii

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va trece din subordinea directă a Guvernului şi coordonarea primului-ministru în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Executivului, publicate luni, 17 mai, în Monitorul Oficial.

Conform OUG adoptate în şedinţa de Guvern din 12 mai, ISC va trece de la finanţarea prin bugetul Secretariatului General al Guvernului la finanţare prin bugetul MDRT.

În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a OUG, Guvernul urmează să emită o hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a inspectoratului în subordinea MDRT.

Guvernul îşi motivează ordonanţa de transmitere a instituţiei în subordinea ministerului condus de Elena Udrea prin necesitatea de a reduce cheltuielile de personal, în condiţiile acordurilor de finanţare externă.

În context, Executivul arată că nu este viabilă înfiinţarea unei noi structuri de control privind construcţiile în cadrul MDRT.

Potrivit Guvernului, în lipsa acestei OUG, ar fi putut apărea neconcordanţe între actele emise de ISC şi deciziile referitoare la politicile de dezvoltare ale MDRT.

Reprezentantul UDMR Veress Edmund Petru ocupă funcţia de inspector general de stat al ISC.

OUG de transmitere a ISC în subordinea MDRT a fost semnată de premierul Emil Boc şi contrasemnată de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, şi de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata