Unde poţi să câştigi cel mai bine în România?

– Dupa cum era de asteptat, Capitala conduce detasat în topul celor mai mari salarii care se platesc in Romania. Potrivit ultimei centralizari INS, in luna martie, salariul mediu net in Bucuresti era de 2.091 de lei.

Totodata, salariile in Bucuresti au fost printre putinele din ţară care au crescut in ultimul an, in medie cu aproape 200 de lei.

Capitala este urmata de un judet din Oltenia, Gorjul, unde castigul mediu net era in martie de 1.684 de lei, si aici cresterea veniturilor fiind de peste 200 de lei, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, informează Incont.ro.

Pe celelalte pozitii in topul celor mai mari salarii medii se afla judetele Sibiu, cu 1.543 de lei, Cluj, cu cu un salariu mediu net de 1.511 lei si Timis, cu putin peste 1.500 de lei.

La polul opus, locuitorii judetului Calarasi sunt cel mai prost remunerati, salariul mediu net incasat in luna martie fiind de 1.013 lei. Cifrele de la INS indica si faptul ca, in acest judet, salariile au scazut fata de anul trecut, cu aproape 100 de lei.

Salarii medii sub 1.100 de lei mai incaseaza si maramuresenii si brailenii, in timp ce satmarenii castiga patru lei peste aceasta suma la salariu.

Potrivit ultimei centralizari a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cele mai multe locuri de muncă vacante se gaseau in Hunedoara (752), Cluj (682), Bucuresti (603), Iasi (474) sau Sibiu (473).


Citește și
1 Comentariu
  1. roman spune

    SE TRAIESTE BINE ORIUNDE IN ROMANIA UNDE AI CONTRACTE CU STATUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata