Unde sunt cei mai „boieri” salariaţi din administraţia locală de la Iaşi?

La Prefectura, salariul mediu este de 2.500 lei. La Consiliul Judetean este 1.300 lei, in timp ce la Primarie, doar 900 lei.

Reducerile de sporuri care au rupt anul acesta din veniturile functionarilor din Primarie si Consiliul Judetean nu i-au afectat si pe angajatii institutiei subordonate Guvernului, informează Ziarul de Iaşi.

Ciudateniile din declaratiile de avere ale functionarilor arata ca unii directori incaseaza mai mult decit seful institutiei.

Cel mai mare salariu din Prefectura il are Lucia Ilie, directorul executiv al institutiei.

Spre deosebire de prefect, care incaseaza lunar 4.200 de lei, Lucia Ilie a incasat in 2008 venituri de 59.164 lei, adica aproape 5.000 de lei lunar.

„Salariul probabil s-a pastrat in aceleasi limite, nu stiu sa fi fost modificari majore. Daca nu as fi fost multumita de salariu plecam. Oricum, reducerea nu ma afecteaza pentru ca mai am putin pina la pensie. Ar trebui sa ies la sfirsitul anului”, a precizat Ilie.

Daca sefa serviciului Juridic, Cecilia Insuratelu, a incasat circa 4.000 de lei lunar in 2008, iar Adrian Irimescu, seful Serviciului Financiar Contabil, a incasat in acelasi an o medie lunara de 3.333 lei, nu toti functionarii cistiga la fel de mult.

Astfel, un referent cu studii medii, cum este cazul Adinei Blejusca, de exemplu, incaseaza lunar 1.350 de lei, in timp ce un consilier, Iuliana Timofte, a fost remunerata cu aproape circa 1.100 lei lunar.

Practic, in fiecare luna, la Prefectura se dau salarii nete de 175.000 de lei. Astfel anual, salariatii Prefecturii incaseaza 2,1 milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata