Vasile Blaga: România poate beneficia de transferul de cunoştinţe şi bune practici al Spaniei

Spania reprezinta pentru România un real model de succes din perspectiva absorbtiei si gestionarii fondurilor europene, dar si al aplicarii principiilor subsidiaritatii si descentralizarii, in interesul regiunilor, prin pozitionarea acestora in context national, a declarat, marti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, in incheierea Întâlnirii de Afaceri Spania-România.

Ministrul român a subliniat ca, in Spania, patru din fiecare zece kilometri de autostrada si sosea au fost realizati in baza ajutoarelor comunitare.

“Consideram ca România ar putea beneficia de transferul de cunostinte si bune practici al Spaniei pentru a atinge asemenea performante.

Exista oportunitati pentru crearea de parteneriate româno-spaniole in domenii cheie ale economiei, in cercetare-dezvoltare-inovare, infrastructura, tehnologie aplicata, dezvoltare durabila”, a spus Vasile Blaga.

Cu prilejul vizitei oficiale a România a Altetelor Lor Regale Printii de Asturias, marti a avut loc, la Bucuresti, o intânire a oamenilor de afaceri spanioli si români, in scopul promovarii relatiilor comerciale si a investitiilor.

Reprezentati ai aproximativ 50 de firme spaniole au fost informati de oficiali din ministerele Transporturilor si Infrastructurii, Dezvoltarii Regionale si Locuintei, si al Finantelor Publice cu privire la oportunitatile de afaceri pe care le ofera România in sectorul de infra structura, cu finantare in regim de concesiune sau fonduri europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata