Vasilescu, BNR: Dacă TVA-ul creşte cu 5%, ţara ia foc

Daca Romania va fi nevoita sa mareasca taxele, taxa pe valoare adaugata (TVA) va trebui sa creasca cu cel putin cinci procente, iar asta va face ca „tara sa ia foc”, a declarat la Realitatea TV Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

.
„In negocierile dintre FMI si Guvernul Romaniei, Banca Nationala a Romaniei a avut o singura propunere: sa nu ne atingem de TVA, atat cat putem s-o tinem neschimbata. O crestere a TVA-ului trebuie sa fie de minim 5 la suta ca sa aiba efect, iar un astfel de scenariu ar face ca Romania ca sa ia foc, in urma cresterii inflatiei si a evaziunii fiscale”, a precizat Adrian Vasilescu.

El a precizat ca prioritatea Romaniei nu este starpirea clientelei politice, ci obtinerea transei urmatoare de la Fondul Monetar International. „Ne-am asumat ca vom lua niste masuri pana la 1 iunie, masuri pe care nu le-am luat inca. Daca problema nu va fi rezolvata, Romania va pierde transa de la FMI si, ulterior, si imprumuturile de la Uniunea Europeana si Banca Mondiala”, a avertizat Vasilescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata