Vezi cine a adus cei mai mulţi bani în ţară

Imobiliarii, bancherii si retailerii straini au injectat in filialele locale peste 960 milioane euro in primele 6 luni ale anului.

Investitorii imobiliari straini au adus in primul semestru peste 390 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania. Dintre acestia, cea mai mare subscriere a fost realizata la dezvoltatorul Gran Via Romania, cu actionar majoritar spaniol, respectiv 122,8 milioane de euro, urmat de fondul scotian DEGI, care a adus la capitalul a doua firme – DEGI PGV Tower si DEGI Millennium Tower – in total aproape 20 de milioane de euro.

Si fondul austriac Europolis a majorat cu 10,7 milioane de euro capitalul proiectului de birouri detinut in cadrul complexului Sema Parc din Bucuresti, in timp ce Global Finance a adus peste 16 milioane de euro la doua firme, scrie Curierul National.

La randul lor, bancile-mama au subscris la capitalul subsidiarelor din Romania aproape 380 de milioane de euro. GE Garanti Bank a adus cel mai mare aport din acest sector, cu aproximativ 137,6 milioane euro.

Alte subscrieri importante au fost realizate si de cei de la Alpha Bank, care au injectat aproximativ 71,7 milioane de euro, Volksbank a adus in tara 39 milioane de euro, in timp ce italienii de la Intesa Sanpaolo au facut infuzii de capital de 29,7 milioane de euro.

In ceea ce priveste hipermarketurile, cea mai mare infuzie de capital in primele sase luni a fost realizata de reteaua Real, care a fost de circa 80,5 milioane de euro.

Lidl Romania a injectat aproximativ 32,6 milioane de euro, Hornbach Imobiliare – 21,5 milioane de euro, Mega Image – circa 21 milioane de euro si grupul Ikea a contribuit cu 17,2 milioane de euro.

Firmele din Romania din sectorul componentelor auto au atras in perioada ianuarie-iunie investitii de la firmele-mama care se apropie de 190 milioane de euro, iar cele de asigurari si servicii financiare de 120 milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata