Victor Piţurcă – ”Afirmaţiile lui Gigi Becali nu sunt adevărate”

Victor Piţurcă, fostul antrenor al Stelei, a declarat luni că afirmaţiile lui Gigi Becali, patronul grupării din Ghencea, cum că ar fi cerut garanţii de zeci de milioane de euro nu sunt adevărate.

Piţurcă a afirmat într-o conferinţă de presă că ”nu aveam această discuţie acum dacă Gigi Becali nu vorbea şi nu spunea tâmpenii caracteristice lui, cum că aş fi cerut garanţii de zeci de milioane de euro ca să nu vorbească despre echipă. Nu e adevărat”. Piţurcă a precizat că singura garanţie care i-a cerut-o lui Becali a fost un teren, ”care nu face mai mult de 3-4 milioane de euro”.

Victor Piţurcă a mai spus că la începutul verii, după încheierea campionatului trecut, fără echipă şi fără bani, Gigi Becali l-a contactat şi i-a cerut să preia formaţia din Ghencea.

”Era de datoria mea să vin, Steaua trecuse prin momente dificile din cauza lui şi se părea că înţelege situaţia. I-am cerut un salariu de 600.000 de euro, dar Gigi mi-a spus că nu are bani şi poate să îmi ofere un salariu de 300.000 de euro, la care se vor adăuga bonusuri când vor veni banii de calificarea în grupele Europa League. Banii nu erau importanţi şi am acceptat. Steaua este un brand care a avut mult de suferit şi aveam obligaţia să ajut”, a mai spus Piţurcă, subliniind că atunci când a preluat echipa jucătorii erau neplătiţi de câteva luni, nu erau bani pentru transferuri şi existau probleme cu suporterii.

”Am reuşit să aduc lumea la stadion şi să formez un lot bun cu bani puţini”, a afirmat Piţurcă, subliniind că cele 13 transferuri făcute de Steaua au costat 2,4 milioane de euro, din care se scad 1,3 milioane încasate pe vânzarea lui Ovidiu Petre.

”Am făcut eforturi pentru a plăti primele de joc la primele două etape. Mi se promiseseră 5-10 milioane de euro pentru transferuri, dar nu au venit şi am înţeles acest lucru. M-am înţeles pentru un contract pe trei ani, cu puteri depline, să conduc clubul cu staff-ul meu într-un mod profesionist. După primul stagiu de pregătire am discutat cu Gigi Becali contractul, neavând încredere în el. Nu doream să plec umilit din Ghencea, cum s-a întâmplat cu alţii şi am cerut garanţii. Problema a fost că Gigi nu are nimic în comun cu clubul în acte. N-a fost vorba de 25 de milioane de euro, i-am cerut doar să nu vorbească despre jucători, despre staff, despre suporteri”, a adăugat Piţurcă

Fostul selecţioner s-a declarat deranjat de faptul că miercuri, Gigi Becali a ”făcut un tur pe la televiziuni” şi a vorbit din nou despre suporteri, jucători, despre Europa League.

”Am analizat situaţia cu staff-ul meu şi am decis să plecăm, deoarece nu aveam contract şi nu puteam lucra în acest condiţii. I-am comunicat, dar el nu a luat decizia în serios. I-am zis ca nu se poate lucra cu el şi i-am cerut acel teren drept garanţie, un teren care nu face mai mult de 3-4 milioane de euro, dacă se mai bagă la echipă”, a explicat Piţurcă.

Citește și
1 Comentariu
  1. gynx spune

    GIGI BECALI VA DISTRUGE STEAUA!
    UN CIOBAN, ORICAT DE FILANTROP AR PAREA EL, NU POATE SA CONDUCA INSTITUTII CARE AU ISTORIE. PENTRU CA OILE LUI NU VOR SEMANA NICIODATA CU SPORTIVII CARE FAC PERFORMANTA SI CARE DEALUNGUL A ZECI DE ANI AU FACUT PUBLICITATE ROMANIEI CAT NU VA REUSI SA FACA CIOBANUL IN MILENII!!!! SI CE DACA IL CUNOASTE PE BERLUSCONI SI PE TATA MARE DIN GROAPA?? TOATA IMAGINEA PE CARE O ARE E FACUTA EXCLUSIV PE SPATELE CLUBULUI, EL E UN PERICOL SOCIAL. BECALI E O MARE BELEA PE CAPUL STELEI!!! POATE NE SCAPA DUMNEZEU DE EL, CA PREA E BANDIT!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata