Victor Ponta: Candidez la prezidenţiale doar dacă nu cred total că un preşedinte al „planului USL” câştigă

Prim ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, 7 aprilie, că va decide dacă va candida sau nu la alegerile prezidenţiale doar dacă nu va avea încredere că cel propus pentru a candida din partea USL poate să câştige alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă s-a hotărât în ceea ce priveşte o posibilă candidatură la preşedinţia ţării, Victor Ponta a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că va lua această decizie doar după data de 25 mai, când au loc alegerile europarlamentare, menţionând că este încrezător în faptul că proiectul politic USL se va reface după această dată.

„Eu voi candida la prezidenţiale doar în măsura în care nu voi avea încredere totală că un preşedinte care este parte a acestui plan, planul USL de schimbare a regimului Băsescu, poate să câştige. Doar în această variantă voi candida. Oricum, voi decide după 25 mai, pentru că, fără să vreau răul nimănui, eu cred cu adevărat că după 25 mai USL-ul, ca proiect politic, se poate reface. Și atunci eu nu vreau să pun condiţia că refacem USL, dar să fiu eu candidat, că atunci n-ai cum să faci un proiect la care porneşti cu nişte precondiţii. Eu pentru ideea de USL şi ideea de forţe comune, social-democraţi, liberali, conservatori, sau cei care nu au neapărat o opţiune politică dar cred în acest proiect, nu vreau să pun precondiţii pe ce poziţie o să stau eu. E absolut neesenţial pentru un proiect atât de mare”, a declarat Ponta.

Totodată, el a spus că afirmaţia lui Ludovic Orban, de a radia USL, este o afirmaţie mai gravă decât orice atac politic: „Vorbesc tot timpul de USL pentru că e un uriaş proiect. Domnul Orban zicea să radiem USL-ul. Radiem totuşi multe milioane de români care au crezut în chestia asta? Mi s-a părut ceva mai grav decât orice atac politic”.

Întrebat dacă va pleca din politică în această toamnă, preşedintele PSD a răspuns că nu crede că va termina tot ce are de făcut până atunci.

„Eu nu cred că trebuie să fie om politic până la adânci bătrâneţi, cred că trebuie să ai un proiect, iar când se epuizează acel proiect faci altceva. Eu nu sunt ca domnul Băsescu, că trebuie să rămân aici, eu cred că rămâi în politică atâta timp cât ai nişte lucruri de schimbat şi de făcut. (…) Trebuie să le dau o veste adversarilor politici, până pe 16 noiembrie noaptea nu scapă de mine. (…) Nu cred că voi termina tot ceea ce am de făcut în această toamnă, dar în secunda în care proiectul în care eu cred că proiectul eşuează sau se realizează, în momentul acela trebuie să îi las şi pe alţii. E un proiect mai greu acum fără Crin Antonescu, cred că proiectul acesta este mai greu de realizat fără Crin Antonescu şi fără o parte din colegii liberali, dar ăsta nu e un motiv să îl abandonăm, dimpotrivă, e un motiv să credem în el”, a punctat Ponta.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata