Victor Ponta dezvăluie cum a intrat în politică şi cum l-a cunoscut pe Adrian Năstase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a dezvăluit luni (26 aprilie 2010) seara la OTV, cum l-a cunoscut pe liderul Consiliului Naţional, Adrian Năstase, şi cum a ajuns să facă pasul de la procuror, la şef al Corpului de Control al Guvernului.

‘L-am cunoscut pe Adrian Năstase, în 1998, când asistenta dânsului de la facultate a rămas însărcinată şi şi-a căutat un alt asistent. Am fost mai mulţi pentru acel post, pe mine m-a selectat şi am fost asistentul dânsului, dar ne vedeam destul de rar, o dată a şase luni’, a evocat liderul PSD momentul în care l-a cunoscut pe Adrian Năstase.

Ponta a explicat şi cum a ajuns, în 2001, să fie nominalizat pentru postul de şef al Corpului de Control al Cabinetului Năstase şi cum a fost ‘suficient de inconştient să accepte’. ‘Pe 4 aprilie 2001, că n-am cum să uit – sunt superstiţios cu cifra 4, fusese scandalul cu Ovidiu Grecea (şef al corpului de control în Guvernul condus de Adrian Năstase – n.r.), m-a chemat (Adrian Năstase – n.r.) la Palatul Victoria.

Credeam că mă chemă în legătură cu facultatea…(…) Astfel, în 2001, Năstase m-a pus pe locul lui Ovidiu Grecea, la 29 de ani’, a spus preşedintele PSD. Ponta a mai spus că a fost cel mai tânăr procuror la Parchetul General, la vârsta de 25 de ani şi a explicat cum, în anul 1995, ultimul an cu repartiţie, datorită mediei bune cu care a terminat Facultatea de Drept – 9,36, a primit post de procuror mai întâi la Sectorul 5, apoi la Sectorul 1.

Liderul PSD a amintit şi de faptul că în anul 2000 a fost ‘singurul român acceptat de Direcţia Naţională Antimafia’, când a fost în Italia cu o bursă de studii de 3 luni. În altă ordine de idei, Ponta a precizat că ar fi ‘un mare câştig pentru România ca, în 2014, să aibe un preşedinte tânăr. ‘Elena Udrea, Emil Boc, eu, Crin Antonescu, toţi suntem dintr-o generaţie tânără. Aşa nu vom mai trebui să alegem între doi comunişti’, a spus liderul PSD.

El a menţionat că nu va face politică niciodată în vreun alt partid, dar a arătat că îi respectă pe cei care au alte orientări politice. ‘Scopul meu este nu să fiu preşedintele PSD, ci al unui PSD care se reformează, care vine cu nişte soluţii. Acela va fi un succes’, a menţionat Ponta. Liderul PSD a adăugat că nu l-a cunoscut niciodată personal pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, reiterând ideea că vizita preşedintelui Senatului, din seara precedentă confruntării de la prezindeţiale ‘a fost o greşeală’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata