Videanu: Costul întreţinerii va creşte chiar şi cu 100%

– Reducerea subventiei va afecta costul intretinerii, care va creste chiar si cu 100%, sustine ministrul Economiei, Adriean Videanu. Cu toate acestea, cei cu venituri mici ar putea primi subventii mai mari.

„Decizia este sa reducem subventia si e posibil ca si costul de intretinere sa creasca chiar cu 100%. In schimb, statul va trebui sa vina cu sistemul de protectie sociala, directionat catre cel care are nevoie. De exemplu, Videanu nu are nevoie. Sau, intr-un bloc, sunt sase societati comerciale si zece locatari. De ce sa-l subventionez pe cel care are venituri suficiente si sa nu plateasca pretul corect?

Trebuie sa restructuram acest impaienjenis de masuri de protectie sociala, prin care aruncam inutil banii. De ce sa dam subventie tuturor bucurestenilor, in loc sa-i dam o subventie mai mare celui care i-am redus pensia cu 15% , sa putem sa-i compensam, in aceasta perioada, incalzirea pe care o plateste”, a spus Videanu, la B1 TV, citat de Adevarul.

Potrivi primarului Capitalei, Sorin Oprescu, locuitorii Bucurestiului care au un venit de peste 3.000 de lei vor plati integral pretul intretinerii.

Primaria Capitalei lucreaza la stabilirea procentelor si a limitelor de venituri pentru celelalte ajutoare care se vor acorda populatiei in locul subventiei la gigacalorie.

Citește și
1 Comentariu
  1. andreielec spune

    Deci cel cu 3001 RON pe luna plateste 600 intretinere, iar cel cu 2999 RON pe luna are subventii si plateste 300 ron.Deci care e mai castigat?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata