Videanu: La încheierea protocolului s-a stabilit că premierul poate remania un ministru

La încheierea protocolului coaliţiei de guvernare dintre PD-L şi PSD, în decembrie 2008, s-a stabilit că primul-ministru are posibilitatea de a revoca un ministru, a declarat miercuri (30 septembrie 2009) prim-vicepreşedintele democrat-liberal Adriean Videanu.

„La încheierea protocolului, am discutat pe această temă. Are primul-ministru posibilitatea să remanieze când doreşte un ministru? Răspunsul a fost da. Desigur, cu consultarea partenerului de coaliţie”, a explicat Videanu.

El a susţinut că premierul Emil Boc a mers pe litera protocolului coaliţiei în ceea ce priveşte propunerea de remaniere a ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

„Emil Boc a venit şi a informat Biroul coaliţiei, şi-a prezentat argumentele şi decizia. Boc a îndeplinit ad-literam prevederile din protocolul coaliţiei. (…) Aşteptăm ca PSD să denunţe protocolul şi să-şi asume riscul public de a declanşa criza politică”, a menţionat Videanu.

Liderul democrat-liberal a adăugat că, probabil, se va discuta în şedinţa de Guvern de miercuri după-amiază şi subiectul crizei de la MAI, însă a precizat că în reuniunile Cabinetului se discută probleme de guvernare.

Citeste si:  ANTU COM SRL - notificare privind deschiderea procedurii simplificate de faliment

Videanu a reiterat nemulţumirea PD-L faţă de refuzul la dialog al PSD. „Dacă refuză dialogul înseamnă că orgoliul le-a întunecat mintea. (…) Geoană şi PSD trebuie să-şi asume refuzul dialogului. Noi credem că criza abia acum se porneşte, prin lipsa unui dialog. Geoană şi PSD sunt cei care au generat criza”, a afirmat prim-vicepreşedintele PD-L.

El a spus că, din punctul de vedere al PD-L, protocolul coaliţiei de guvernare încă există cu toate sincopele apărute în ultima perioadă.

Pe de altă parte, preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri dimineaţa, că social-democraţii aşteaptă să vadă ce semnal dă preşedintele Traian Băsescu în privinţa propunerii de revocare a lui Dan Nica din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Citeste si:  Radu Berceanu are conturi de 880.000 de euro, 3 imobile şi 3 autoturisme

„Coaliţia nu este convocată de Emil Boc, ci este cadrul de conlucrare.(…) Coaliţia nu este a domnului Băsescu, ci a celor două partide. (…) Şeful statului trebuie să îi dea înapoi hârtia (propunerea – n.r.) lui Boc, ca să nu fie jucător, altfel este parte a acestei crize. Aşteptăm să vedem ce semnal dă şeful statului: va merge mai departe coaliţia sau nu”, a spus Ion Iliescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner