Vineri 23 iulie, Bursa de la Bucureşti a deschis în evoluţie mixtă

O evoluţie mixtă a  avut Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la deschidere în şedinţa de vineri, cu tranzacţii în valoare de 7,97 milioane de lei (1,61 milioane de euro) efectuate în primele 35 de minute de la debutul operaţiunilor.

Pentru indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, a înregistrat o apreciere de 0,13%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a avansat cu un procent similar.

La fel şi  indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era pe plus cu 0,03%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a pierdut 0,09% din valoare.

În schimb Indicele BET-FI al SIF-urilor era în scădere cu 0,62%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,16%.

În conformitatea datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Transilvania Broker de Asigurare (+6,25%), Aerostar (+3,64%) şi Impact Developer & Contractor SA (+2%).

La polul opus, în scădere erau acţiunile Zentiva (-3,62%), SIF Banat Crişana (-2,2%) şi SIF Muntenia (-1,53%).

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata