Vinitaly: România-Premiul Special pe Naţiuni pentru vinurile Murfatlar şi în topul primelor trei ţări vinicole din lume

România a obţinut Premiul Special pe Naţiuni pentru vinurile Murfatlar, în cadrul concursului internaţional Vinitaly, desfăşurat în perioada 27-31 martie la Verona, şi s-a clasat pe podium în topul celor mai importante trei ţări vinicole din lume, se arată într-un comunicat al Vinrom, organizaţia patronală a producătorilor de vin, produse pe bază de vin şi băuturi alcoolice distilate din România, remis, marţi.

Potrivit sursei citate, cel mai remarcabil rezultat a fost obţinerea de către vinul de Murfatlar 3 Hectare Chardonnay din producţia anului 2012 a Marii Medalii de Aur (Gran Medaglia D’Oro) la secţiunea vinurilor albe. Acest vin poate fi găsit în comerţ fiind îmbuteliat în două tranşe, în anul 2013 şi în luna martie 2014.

Vinul ‘Lacrima lui Ovidiu’ — cel mai medaliat vin românesc în concursuri internaţionale — a obţinut medalia de Bronz la categoria vinurilor licoroase albe.

Totodată, Murfatlar România a obţinut distincţia Gran Menzione pentru următoarele vinuri din gama Crama Atelier: Sable Noble Sauvignon Blanc&Chardonnay&Pinot Gris 2013, Arezan Fetească Neagră 2011, Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră Roze 2013, Arezan Fetească Neagră Roze 2013.

Producătorul Viile Budureasca SRL Dealu Mare a primit trei distincţii Gran Menzione pentru Tămâioasa Românească 2013, Origini Cabernet Sauvignon 2011 şi Rose 2013.

În plus, Gran Menzione au obţinut Fine Wine SRL Buzău pentru Fetească Neagră 2011, Jidvei SRL pentru Maria Pinot Gris 2011 şi Casa Panciu Fetească Neagră 2012—producător SC Natura SRL Vrancea.

România s-a clasat printre cele mai importante trei ţări vinicole, iar încununarea acestor rezultate la Vinitaly a constituit-o Premiul Special pe Naţiuni pentru România pe care l-a primit pentru vinurile Murfatlar România.

Conform regulamentului, Premiul Special pe Naţiuni este obţinut de ţară cu cel puţin 10 producători participanţi, pentru producătorul care înregistrează cel mai mare punctaj cumulat acordat de către juriu la cele mai apreciate trei vinuri.

Premiul Special pe Naţiuni obţinut de vinurile Murfatlar aduc României o recunoaştere mondială asemenea Germaniei şi Italiei, care şi ele au primit acest premiu.

Concursul Vinitaly este cel mai exigent concurs, la acesta se acordă cel mai mic număr de medalii dintre toate competiţiile internaţionale de profil, vinurile care au obţinut punctajul pentru medalii sunt reevaluate de către o comisie, iar în final comisia acorda o singură medalie de aur, argint şi bronz pentru fiecare categorie şi o Mare medalie de aur pe secţiune.

Desfăşurat la Verona în perioada 27-31 martie, Vinitaly a înregistrat, anul acesta, 3.000 de vinuri din 30 de ţări participante de pe patru continente. România a prezentat la start peste 10 producători de vinuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata