Vlădescu: TVA nu va fi majorată

Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) nu va creşte, a declarat, vineri, 30 aprilie, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, după întâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks.

„Nu creşte TVA-ul. Se discută despre lărgirea bazei de impozitare”, a afirmat Vlădescu.

Oficialul MFP a adăugat că, deocamdată, prognoza de creştere economică în 2010 este de 0,8 la sută, dar în discuţiile cu FMI nu s-a ajuns încă la acest subiect.

Şeful de la Finanţe a apreciat că discuţiile cu FMI au fost constructive.
„Lucrăm, adunăm cifrele, vedem care sunt evoluţiile interne şi externe, vedem care sunt perspectivele pentru România”, a explicat oficialul MFP.

În ceea ce priveşte arieratele, ministrul Finanţelor a afirmat: „Nu vrem să prelungim arieratele. Am vrea să plătim cât mai mult, cât mai repede”.
Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a avut vineri o întrevedere oficială cu şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

Oficialul FMI s-a mai întâlnit, miercuri şi joi, cu conducerea AVAS, a Băncii Naţionale şi a Ministerului Muncii, precum şi cu reprezentanţii Alianţei Confederaţiilor Patronale, pentru evaluarea stadiului de îndeplinire a condiţionalităţilor şi măsurilor agreate în cadrul programului de asistenţă financiară externă pe care România l-a încheiat cu Fondul.

Programul de asistenţă financiară, în valoare totală de 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeană (5 miliarde de euro) Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali.
Până în prezent, România a primit aproape 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la BM.

Misiunea FMI va pregăti cel de-al patrulea raport asupra programului economic al României, care va fi discutat de Board-ul Fondului în cea de-a doua parte a lunii iunie. Dacă raportul va fi aprobat, România va primi cea de-a cincea tranşă, în valoare de 768 de milioane DST (0,85 miliarde de euro) din cadrul împrumutului acordat de FMI.

Actuala misiune nu este numai una de evaluare, ci şi de consultare în conformitate cu prevederile Articolului IV din Statutul FMI, ceea ce face ca discuţiile să se poarte în mai mare măsură asupra politicilor economice ale României pe termen mediu. Misiunea FMI rămâne la Bucureşti până pe 7 mai.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata